Η παρανομία γίνεται καθημερινότητα και στην Άρτα

Του έκλεψαν 55 χιλιάρικα απ’ το σπίτι!!!

Απάτη εις βάρος κληρικού με λεία 2.870 ευρώ

Άρπαξαν απ’ τη τσέπη γέροντα 2.000 ευρώ

Σχεδόν καθημερινότητα είναι πλέον οι απάτες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην πόλη της Άρτας, με την μικροπαραβατικότητα να είναι παρούσα στη ζωή των πολιτών.
Καθημερινά κάποιοι συμπολίτες, είτε θα πέσουν θύματα απάτης ηλεκτρονικά ή διά ζώσης, είτε θα τους αρπάξουν κάποιες επιτήδειες λεφτά από την τσέπη, πέρα από τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στα διάφορα στέκια.
Κι όλα αυτά, παρά τις συνεχείς παραινέσεις από την Αστυνομία να είμαστε προσεκτικοί. Παρόλα αυτά, εύκολα πέφτουμε θύματα σε απατεώνες, που είναι –όπως δείχνουν τα περιστατικά- ιδιαίτερα πειστικοί.
Κάποια πρόσφατα περιστατικά, ενδεικτικά της παραβατικότητας που αγγίζει και την μικρή μας πόλη, είναι τα παρακάτω:

Διάρρηξη 
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάστηκε, διάρρηξη που διαπράχθηκε την 7-3-2023 σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί και ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, έχοντας οργανωθεί με ακόμη δύο άγνωστους συνεργούς τους με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, παραβίασαν παράθυρο ισόγειου διαμερίσματος, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 55.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Υπόθεση απάτης 
Σε άλλη περίπτωση, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο στην Άρτα και προφασιζόμενος υπάλληλο του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος (Τ.Α.Κ.Ε.), τον έπεισε να καταβάλει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το χρηματικό ποσό των-2.870-ευρώ, προκειμένου δήθεν να λάβει στη συνέχεια δικαιούμενο χρηματικό ποσό ύψους -25.000- ευρώ.

Κλοπή 
Επίσης εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα στην πόλη της Άρτας στις 16-03-2023 το πρωί.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ηλικιωμένο, δύο άγνωστες γυναίκες τον προσέγγισαν και αφού του απέσπασαν την προσοχή ζητώντας του οικονομική βοήθεια, αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Τέλος, στο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την προστασία των ανηλίκων, συνελήφθη χθες στο βράδυ στην Άρτα ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος super market, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στην πώληση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη. Κατασχέθηκαν φιάλη κρασιού και τέσσερα πλαστικά ποτήρια, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.