Η πλατεία ήταν γεμάτη…

Έχει νόημα, πατριώτη, ποιος γεμίζει μια πλατεία διοργανώνοντας μια συναυλία; Είναι για επίκριση αν αυτή είναι επιτυχημένη και τη διοργανώνει ιδιώτης, δωρεάν; Για την αριστερά, κομμουνιστική και την άλλη τη «Λάϊτ», έχει… διότι, άλλο Ρέμος κι άλλο Νταλάρας… άλλο να τη διοργανώνει το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο να τη διοργανώνει η Περιφέρεια ή ο Δήμος έχοντας ως χορηγό μια ιδιωτική εταιρεία…

Παρότι λοιπόν που η συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο των Ιωαννίνων χαρακτηρίστηκε από την μαζική παρουσία κόσμου, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις…. Στο επίκεντρο των επικρίσεων, η διοργανώτρια P&I, η πρώτη ξένη εταιρεία πληροφορικής που εγκαταστάθηκε στα Γιάννινα και συγκεκριμένα στο Τεχνολογικό Πάρκο…

Χιλιάδες κόσμου που διασκέδασαν, τραγούδησαν, χόρεψαν.. Ο Αντώνης Ρέμος, η Έλενα Παπαρίζου με special guest τις ΜΕΛΙSSES , την βραδιά του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, με πολύ κέφι, διασκέδασαν τους Γιαννιώτες στην πλατεία Πύρρου, απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου…. Πλην κάποιοι ενοχλήθηκαν…

Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι Ηπειρώτες την έχουν ακριβοπληρωμένη την συναυλία! «Οι Ηπειρώτες την έχουν πληρωμένη για 50 εκατομμύρια γιατί τόσα κάνει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας που θα φτιάξει η Περιφέρεια για να στεγάσει τη συγκεκριμένη και μερικές ακόμα εταιρείες…
Ακόμα δηλαδή κι εκεί που θα μπορούσε να πανηγυρίσει ο λαός ότι έχει δωρεάν εισιτήριο για τους ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες… πάλι πληρωμένο το έχει και πολύ περισσότερο απ όσο ξέρει…» αναφέρει.

Επίσης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος ήταν μεταξύ αυτών που σχολίασαν το καλλιτεχνικό γεγονός δίνοντας πολιτικές διαστάσεις… «Πρόβλημα είναι να θεωρεί οποιοσδήποτε πώς η συναυλία ήταν δωρεά και προσφορά της όποιας εταιρείας, που εγκαταστάθηκε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε χώρο που στοίχισε 40 εκατομμύρια για τους Ηπειρώτες, ποσό που καλύπτεται κατά το ήμισυ από το ταμείο ανάκαμψης και το υπόλοιπο από δάνειο της οικείας Περιφέρειας Ηπείρου. Διότι είναι καλό να προσφέρονται’ δωρεάν” θεάματα αλλά να ξεχωρίζουμε το σανό από το χαβιάρι», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τώρα τι δουλειά έχει το Πάρκο Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου, τα 40 εκατομμύρια και η συναυλία, μόνο όσοι δεν έχουν τι δουλειά να κάνουν, ξομπλιάζουν τέτοιους συσχετισμούς… και εντάξει το ΚΚΕ, έχει ταξικούς εχθρούς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν καταλάβει την εξουσία, θα τις κρατικοποιήσει… Ο Γιάννης ο Στέφος, που υπήρξε και βουλευτής, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τι πρόβλημα έχει με το ιδιωτικό κεφάλαιο; Όταν είχαν την εξουσία, με τους ολιγάρχες είχαν πάρε δώσε…

Ρήξη…
Νομίζω πως ο Νικόλας ο Ανδρουλάκης είναι…ματιασμένος! Δεν είναι μόνο οι ματάρες του Κυριάκου που το κοιτάζουν επίμονα από τότε που αποκάλυψε πως τον παρακολουθούν… είναι και όλοι οι υπόλοιποι που τον ζηλεύουν!!! Πήγε –λέει- να παίξει μπάσκετ και έπαθε ρήξη χιαστών!!!

Κάτι τέτοια έκανε και ο Κώστας ο Καραμανλής, και έπαθε κι αυτός ρήξη… άσε ρε φίλε μου τα αθλήματα. Εδώ κάνουμε ρήξη με τη δεξιά κι εσύ πας να βάλεις καλάθια; Εδώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι, δεν μας άφησαν ούτε να χαρούμε τις υποκλοπές του Μητσοτάκη…

Δεν είναι που καπέλωσε τη συζήτηση ο Τσίπρας, είναι που βγήκε ο Πιτσιόρλας και είπε ότι τον παρακολουθούσαν… και τώρα ο Μητσοτάκης πάει το ματσάκι για ισοπαλιά!!!

Καλά, οι του ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνήτες ούτε στις παρακολουθήσεις δεν μπόρεσαν να είναι σωστοί… τον Πιτσιόρλα παρακολουθούσαν;

Ποιά δημοκρατία;
Η συζήτηση για τις υποκλοπές, πατριώτες, έγινε κάτι σαν αυτά τα θέματα, που συζητούν οι πρωϊνατζούδες… το πήραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το έκαναν «νάιλον σημαία», as usual… αντί να το κρατήσουν σε ένα επίπεδο, το ενέταξαν στα συνήθη θέματα για τα οποία γρονθοκοπούνται μέρα παρά μέρα στον ΣΚΑΪ, ο Πορτοσάλτε με τον Σβέρκο…

Έγραφε προχθές η Αθηνά Δρέττα: «…μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ξεκινούσαν το βραδινό ρεπορτάζ των ειδησεογραφικών εκπομπών τους με την εξής βαρύγδουπη φράση: «Ας δούμε τώρα, πίσω στα επιτελεία των κομμάτων, πώς αξιολογούν τα κέρδη και τις απώλειες από τη σημερινή συζήτηση»… δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό να αναλογισθούν πόσο επηρέασε η υπόθεση αυτή την εικόνα της χώρας όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στους πολίτες της.

.»Πώς εξηγείται όμως το γεγονός ότι στις έρευνες της κοινής γνώμης ένα ποσοστό 60-70% διακομματικά θεωρεί την υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή; Είναι η δημοκρατία, ηλίθιε, που θα έλεγα παραφράζοντας. Είναι άλλο πράγμα να καταφεύγουμε σε ακρότητες και παροξύνσεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωής της χώρας και άλλο να κλείνουμε τα μάτια σε φαινόμενα που αμφισβητούν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Σε μια εποχή που ο λαϊκισμός σαρώνει ξανά την Ευρώπη (η φαιοκόκκινη συμμαχία στη Γαλλία, τα ποσοστά των ακροδεξιών στην Ιταλία, οι κλυδωνισμοί στην Ισπανία, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία, η στάση της Ουγγαρίας απέναντι στις ρωσικές κυρώσεις, η κυβέρνηση στην Πολωνία) και αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά, ο Τραμπ επανακάμπτει στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δεν κατατάσσεται ασφαλώς στα δημοκρατικά κράτη, η υπεράσπιση της δημοκρατίας αποτελεί αυτοσκοπό….

Διυλίζοντας τον κώνωπα…
Τη στιγμή πατριώτες, που η Ευρώπη δείχνει να χάνει όσα κέρδισε στη δημοκρατία και τον πολιτισμό, τα τελευταία 50 χρόνια, την ίδια στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που διαβιούν όπως οι άλλοι της… «εύφορης κοιλάδας»!

Κάνοντας σερφ στο ιντερνέτ έπεσα πάνω στη Σώτη Τριανταφύλλου, που σχολίαζε τη στάση που κρατάνε σήμερα απέναντι στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, οι politically correct Γάλλοι οικολόγοι…. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε η Σώτη… «Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν παράφρονες, αλλά σε μερικά το ποσοστό μού φαίνεται υπερβολικά υψηλό. Τελευταία, έχω αποκτήσει τη συνήθεια να ακούω ό,τι ξεστομίζουν οι Γάλλοι οικολόγοι που συγκροτούν τον συνασπισμό της αριστεράς Nupes στον οποίον υπερέχει η Ανυπότακτη Γαλλία»

.»Αν και οι περισσότεροι οικολόγοι φαίνονται καταθλιπτικοί ―όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους που περιμένουν τη Συντέλεια― τους βρίσκω αρκετά διασκεδαστικούς. Με την ευθιξία τους προκαλούν κάθε μέρα καβγάδες στην Εθνοσυνέλευση και στα ΜΜΕ: έχουν την ακαταμάχητη τάση να καταγγέλλουν τους πάντες για «ομοφοβία», «τρανσφοβία», «σεξισμό» και τα τοιαύτα, πράγμα που τους έχει μεταμορφώσει σε ένα είδος επαρχιακών φιλολόγων οι οποίοι διυλίζουν τις λέξεις των κομματικών τους αντιπάλων με σκοπό την ανίχνευση και διακήρυξη πολιτικών σφαλμάτων».

.»Οι άνθρωποι αυτοί ―με επικεφαλής την κ. Σαντρίν Ρουσό την οποία, παρεμπιπτόντως, έχω δει δύο φορές να κλαίει στην τηλεόραση: πολύ ευσυγκίνητη― καταχρώνται του χρόνου των βουλευτών διατυπώνοντας όλα τα επίθετα και τα ουσιαστικά της γαλλικής γλώσσας σε αμφότερα τα γένη ―«οι γιατροί και οι γιατρίνες», «οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλίστριες», «οι υπουργοί και οι υπουργίνες» κτλ.

********Επισήμανση δικιά μου: βρε που το έχουμε δει αυτό… βρε που το έχουμε δει… που θα πάει, θα το θυμηθώ!!!

.» Παραλλήλως, λέει η Σώτη, διορθώνουν με βλοσυρό ύφος όποιον (και όποια!) για λόγους ευκολίας και συντομίας δεν χρησιμοποιεί αυτή τη χρονοβόρα τακτική. Μάλιστα, η κ. Ρουσό αλλάζει τα γένη λέξεων από αρσενικό σε θηλυκό όταν θεωρεί ότι το αρσενικό είναι αποτέλεσμα της πατριαρχίας: για παράδειγμα, δεν λέει «ο τράχηλος της μήτρας» αλλά «η τράχηλος της μήτρας»• επιπλέον, χρησιμοποιεί μια δική της σύνταξη την οποία παρουσιάζει ως «φεμινιστική»…

******Για φαντάσου, λοιπόν… πάει ο τράχηλος, έγινε θηλυκό… πάλι καλά, επειδή θα μπορούσε να γίνει «το τράχηλο»…

ΑΡΤΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
Στο site της ΗΧΩ φιλοξενείται βιντεοκλιπ από το τραγούδι ΑΡΤΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ του συμπατριώτη μας ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΜΠΑ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΜΠΑΣ είναι γιατρός μένει στην ΒΟΥΛΑ και ως αρτινός της διασποράς από το 1988 είναι στην ΑΘΗΝΑ. Τα τελευταία χρόνια γράφει ποιήματα και 3 από αυτά μελοποιήθηκαν με ερμηνευτή τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο. Ένα από αυτά είναι η ΑΡΤΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ, που όπως λέει ο ίδιος γράφτηκε ως «φόρος τιμής στην πατρίδα μου»….

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΜΠΑΣ είναι μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Το τραγούδι του ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΜΠΑ, μπορείτε να το ακούσετε στο site ixotisartas.gr….

Επούλωση
«Να βοηθήσουμε τη φύση να επουλώσει τις πληγές της!» ζητά το νέο κόμμα των Πράσινων, που προτείνει ολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλες τις καμένες περιοχές και τον άμεσο περίγυρό τους για τουλάχιστον 5 χρόνια,.

Επίσης οι Πράσινοι προτείνουν να υπάρξει ορισμός συγκεκριμένων περιοχών όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι.
-Αύξηση των ελάχιστων αποστάσεων από κατοικίες.
-Δυνατότητα των Δήμων να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην επικράτειά τους.
-Δημιουργία ειδικού σώματος «Φύλαξης Περιβάλλοντος», με αντικείμενο τη λαθροθηρία, τις λαθροϋλοτομίες, τις εκχερσώσεις-καταλήψεις δασικών εκτάσεων δασικού, την ανέγερση αυθαιρέτων, κ.λπ., όπου θα ενταχθούν οι δασοφύλακες, οι θηροφύλακες και οι φύλακες των Φορέων Διαχείρισης.
-Δημιουργία καταφυγίων άγριας ζωής στα πρότυπα των αντίστοιχων καταφυγίων ευρωπαϊκών χωρών.

Νομίζω πως σε πολλά από αυτά θα συμφωνήσουμε όλοι μας… τα ζώα στα καμένα πέρα από το γεγονός πως είναι απροστάτευτα είναι απαραίτητα για να βρει η φύση τις ισορροπίες της…

Ν.Α.Σ.