Η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας μιλά στην ΗΧΩ

Αγλαΐα Νάτσικα: πάλι θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στην Άρτα

Συνέντευξη: Νίκος Α. Στάμος

«Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για το νομό μας, για να προηγηθεί… απεναντίας μας έχει θέσει εκτός από το Ταμείο Ανάπτυξης. Θα τον απογοητεύσουμε, αλλά πάλι θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στην Άρτα» υπογραμμίζει μιλώντας στην ΗΧΩ η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας Αγλαΐα Νάτσικα.
Και συνεχίζει λέγοντας: «Εξάλλου ποια άλλη κυβέρνηση πρόσφερε τόσα πολλά στο Νομό μας; Η Άρτα έχει δώσει το στίγμα της και θα συνεχίσει να το δίνει. Θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να τον εκλέγει πρώτο κόμμα και με διαφορά».
Η κ. Νάτσικα, σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «Η κοινωνική διεύρυνση δεν σταματάει ποτέ. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους δημοκρατικούς πολίτες του Νομού μας, στοχεύοντας σε ανθρώπους που μόνο θετικά θα επηρεάσουν την εικόνα και τον πολιτικό μας λόγο… Το στοίχημα είναι να γινόμαστε όλο και περισσότεροι και χρησιμότεροι στην κοινωνία της Άρτας».

Τέλος η κ. Νάτσικα, σχετικά με τις επαφές της με φορείς της περιοχής, σημειώνει ότι «πιστεύω ότι είναι οι πιο κατάλληλοι για να μου εκφράσουν και να μου γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των κλάδων τους… Στόχος μου είναι να γίνουν ευρέως γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις τους με τις παρεμβάσεις μας ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κυβέρνηση».

Ερ: Όταν αναλάβατε χρέη Συντονίστριας της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, ξεκινήσατε επαφές με φορείς της περιοχής μας. Ποια είναι τα πρώτα σας συμπεράσματα; Ποιους είδατε και ποιους θα δείτε;
Απ: Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε μέσω της «ΗΧΩ» να εκφράσω τις απόψεις μου και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μια εφημερίδα , από τις πιο γνωστές και με μεγάλο αναγνωστικό κοινό στην πόλη μας, που πάντα στοχεύει στην αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση.
Στόχος μου είναι να συναντηθώ με όλους τους φορείς του Νομού μας, γιατί πιστεύω ότι είναι οι πιο κατάλληλοι για να μου εκφράσουν και να μου γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των κλάδων τους.

Ξεκίνησα συναντώντας τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Άρτας τον κ. Γεωργούλα , ο οποίος μου ανέλυσε λεπτομερώς την επικρατούσα κατάσταση στην παιδεία, τονίζοντάς μου μεταξύ άλλων την εργαλειοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση για να περάσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, την αδιαφορία του υπουργείου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, το αίτημα των εκπαιδευτικών να γίνουν εκλογές αιρετών αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, γιατί τα υπηρεσιακά τους συμβούλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν χωρίς αιρετούς μιας και όλοι βρίσκονται υπό παραίτηση, οποίες δε γίνονται δεκτές εδώ και μήνες από την κα Κεραμέως. Μου περιέγραψε κοινώς μια κατάσταση «μπάχαλου» όπως θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω, και ένα υπουργείο που αδιαφορεί για την εκπαιδευτική κοινότητα, εξαργυρώνοντας γραμμάτια στους ιδιώτες.

Στη συνέχεια συνάντησα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας τον κ. ΓκολομάζοΗ συζήτησή μας επικεντρώθηκε στα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, και τις συνέπειες από την υγειονομική και τη συνακόλουθη οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας και των ατέλειωτων lockdown. Μου τόνισε ότι τον τρομάζει αυτό που έρχεται γιατί όπως όλα δείχνουν οι μικρές επιχειρήσεις τείνουν προς πτώχευση μια και αυτές που ευνοούνται είναι μόνο οι μεγάλες ή καλύτερα οι πολύ μεγάλες. Δύσκολο το αύριο λοιπόν για την επιχειρηματικότητα.
Θα συνεχίσω με μια σειρά συναντήσεων που για να ολοκληρωθεί θέλει χρόνο τον οποίο θα διαθέσω. Για το επόμενο διάστημα έχω προγραμματίσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, της εστίασης, των φοροτεχνικών, του εμπορικού συλλόγου, και έπεται συνέχεια. Στόχος μου είναι να γίνουν ευρέως γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις τους με τις παρεμβάσεις μας ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κυβέρνηση.

Ερ : Ζούμε σε μια παράξενη περίοδο λόγω covid 19. Στην κοινωνία κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πως συμμετέχει;
Απ: Όντως ζούμε πρωτόγνωρες και παράξενες καταστάσεις λόγω του covid 19.
Αλλά για μένα το πιο περίεργο σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη.
Μια κυβέρνηση του εντυπωσιασμού, της αλαζονείας και των fakenews. Έχει καταφέρει με επιτυχία, μπορώ να πω, να λάμψει δια της ανυπαρξίας της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και συγχρόνως να εξοντώσει τη μικρομεσαία τάξη, να εξυπηρετήσει φίλους, κουμπάρους και επιχειρηματίες, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, την παιδεία και τα εργασιακά. Μέσα σε όλο αυτό το χάος προσπαθούν να περάσουν αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους. Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο,να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα, τους συνδικαλιστές, τα συνδικάτα, σχεδιάζουν την κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ θα έπρεπε να ανοίγουν ΜΕΘ, να προσλαμβάνουν ιατρικό προσωπικό, να διορίζουν εκπαιδευτικούς, και να ενισχύουν οικονομικά τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και όλα τα πληττόμενα επαγγέλματα από την πανδημία Και συν όλα τ’ άλλα, επειδή η ΝΔ βρίσκεται σε συνεχόμενη πίεση από την αποτυχία των πολιτικών της, έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή μονταζιέρα γιατί αδυνατεί να κάνει τίμια πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση.

Θα τους συμβουλεύαμε λοιπόν να παράγουν ουσιαστικό έργο και να σοβαρευτούν όπως αρμόζει σε μια κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπορεί να έχει ρόλο σ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Γι αυτό από την μεριά μας ενημερώνουμε τον κόσμο , μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, των περιφερειακών σταθμών (μια και η λίστα Πέτσα, μας «πετσόκοψε» από τα κεντρικά ΜΜΕ) ,και διοργανώνουμε ενημερωτικές πολιτικές εκδηλώσεις στο διαδίκτυο, για όλα αυτά που συμβαίνουν και που θα συμβούν στο προσεχές μέλλον αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα, ή ακόμη καλύτερα αν το τιμόνι της χώρας παραμείνει στα χέρια της.

Ερ: Οι δημοσκοπήσεις, δεν δείχνουν πως ο κόσμος είναι κοντά σας, ή όσο κοντά ήταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ποια είναι η δική σας αίσθηση;
Απ: Η αίσθησή μου είναι ότι η κοινωνία αφυπνίζεται και περνά στην αντεπίθεση. Η συμμετοχή μας σ΄ αυτή τη διαδικασία είναι καίρια. Τα αδιέξοδα, οι αντιφάσεις και οι σκιές των στελεχών της κυβέρνησης και του κου Μητσοτάκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας χάρη της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Συγχρόνως έχουμε ανακτήσει τη σχέση μας με την κοινωνία, παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας και το διαβουλευόμαστε μαζί της. Μια κοινωνία ταλαιπωρημένη και κουρασμένη αλλά συνάμα και ανήσυχη για όσα προκαλεί η κυβέρνηση με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και η εξέλιξη των δεικτών των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως μπορούμε να εδραιώσουμε την προοδευτική προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας.

Ερ: Σας ικανοποιεί το μέγεθος της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Άρτα;
Απ:Η κοινωνική διεύρυνση κύριε Στάμο δεν σταματάει ποτέ. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους δημοκρατικούς πολίτες του Νομού μας, στοχεύοντας σε ανθρώπους που μόνο θετικά θα επηρεάσουν την εικόνα και τον πολιτικό μας λόγο. Πρόσωπα με επιστημονικό κύρος, επαγγελματική κατάρτιση, δημόσια παρουσία και θετικό κοινωνικό πρόσημο. Άνθρωποι με νέες ιδέες που θα φέρουν φρεσκάδα, άτομα της αγοράς, της οικονομίας, του μόχθου και της εργασίας, που ασκούν επιρροή σε συνδικάτα, συλλόγους, ενώσεις και επιμελητήρια. Με γνώμονα την ειλικρίνεια και την αυτοκριτική συζητάμε με τους πολίτες και διαβουλευόμαστε μαζί τους. Το στοίχημα είναι να γινόμαστε όλο και περισσότεροι και χρησιμότεροι στην κοινωνία της Άρτας.

Ερ: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, στις εκλογές του 2019, ήταν κάτι που καταγράφηκε, συζητήθηκε και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα. Θεωρείτε πως είναι ξανά εφικτή στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν;
Απ: Η Άρτα έχει δώσει το στίγμα της εδώ και χρόνια μπορώ να πω, και θα συνεχίσει να το δίνει. Θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να τον εκλέγει πρώτο κόμμα και με διαφορά, θα συνεχίσει να είναι ο βραχνάς του κου Μητσοτάκη.
Εξάλλου ποια άλλη κυβέρνηση πρόσφερε τόσα πολλά στο Νομό μας;
1) Γεωπονική Σχολή.
2) Οριοθέτηση και αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου. Για το έργο αυτό το Υπ. Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,υπέγραψε μελέτη με προϋπολογισμό έργου 4.000.000 ευρώ. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την παραποτάμια περιοχή της Άρτας και να την μετατρέψει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου το ποτάμι δεν θα είναι το πρόβλημα, αλλά το κέντρο της οικονομικής και πολιτιστικής της ζωής.

3) Βελτίωση και αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρετ, ένα έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων που είχε εντάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΔΕ από το 2015 και μετά, που στόχευαν στην ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
4)Και να μην ξεχάσω το Ξενία και την υπογραφή της σύμβασης μελέτης αξιοποίησής του. Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα και το Ξενία που επί τόσα χρόνια ήταν κλειστό αξιοποιείται πλέον προς όφελος όλων των Αρτινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας. Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν πρέπει να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για το νομό μας, για να προηγηθεί, απεναντίας μας έχει θέσει εκτός από το Ταμείο Ανάπτυξης. Θα τον απογοητεύσουμε, αλλά πάλι θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στην Άρτα.