Η Τζένη Ταπραντζή για τις απλήρωτες καθαρίστριες

Σε ανακοίνωση από την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση που υπογράφει η επικεφαλής Τζένη Ταπραντζή σχετικά με τις απλήρωτες καθαρίστριες, αναφέρονται τα εξής: «Με έκπληξη αντικρύσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο..την κλειστή πόρτα από τις φανερά απογοητευμένες σχολικές μας καθαρίστριες…
Οι οποίες αναγκάστηκαν σε αυτό το “τελευταίο μέτρο” για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την “κοροιδία” της Δημοτικής Αρχής…
Και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…να θυμηθούμε ότι εδώ και 8 μήνες περίπου…η Δημοτική Αναγέννηση είχε ξαναθέσει το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων, που κέρδισαν αυτές οι γυναίκες και με απόφαση Εφετείου, και δυστυχώς ακόμη περιμένουν…
“Δεν έχει χρήματα απαντά ο Δήμος Αρταίων…” και εμείς λέμε..ότι απλά δεν θέλει να τα δώσει…
Γιατί…εκεί που θέλει οι διαδικασίες γίνονται με τρόπο ταχυδακτυλουργικό…
Οσον αφορά τη μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Αρτας…είναι κάτι σαν το Επιχειρηματικό Πάρκο..και τη δεύτερη γεφύρωση του Αράχθου…..η Δημοτική Αρχή το ψάχνει το θέμα…θυμιζοντας μας τη λαική παροιμία..
“Νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει”…
Από την πλευρά μας ευχόμαστε στη Λίτσα Κιτσαντά.., που μας συνδέουν κοινοί αγώνες και μάχες, καλή αντάμωση στις διεκδικήσεις.. Η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει…»

Φωτοβολταϊκά Πάρκα σε Τύρια και Κρανιά
Ο Κώστας Μπάρκας για την αρνητική απόφαση αδειοδότησης
Σε δήλωση Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Πρέβεζας και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα για την αρνητική απόφαση αδειοδότησης των Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε Τύρια και Κρανιά και αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα των προσπαθειών της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Τύριας και Κρανιάς ενάντια στην εγκατάσταση των δύο μεγάλων Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην περιοχή τους, μετά την απόρριψη των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος. Με τη μη έγκριση των μελετών διασώζονται δεκάδες παραγωγοί κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, με περισσότερα από 8.500 ζώα, πάνω από 200 στρέμματα ελιές και εκατοντάδες μελισσοκυψέλες. Ο αγώνας συνεχίζεται και για τα αιολικά πάρκα του ορεινού όγκου της Λάκκας Σουλίου».

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΡΤΑΣ
Εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει καθιερωθεί την α΄ Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου από το ΥΠΑΙΘ. Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 και προκειμένου οι μαθητές/τριές μας να ευαισθητοποιηθούν και σε θέματα Αθλητισμού, η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Παιδεία-Αθλητισμός: Τα εφόδια του αυριανού ενήλικα», με προσκεκλημένους τους κ.κ.:
-Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων.
-Αντώνη Παπακωνσταντίνου, πρωταθλητή Ευρώπης στο ελαφρό σκιφ ανδρών (κωπηλασία).
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου στόχος της εκδήλωσης είναι:
-Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού.
-Η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας.
-Η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.
-Να ενισχυθεί το προφίλ της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στα σχολεία.
-Η καλλιέργεια της αγάπης για τον αθλητισμό και δια βίου άσκηση.
Έχει προβλεφθεί η συμμετοχή της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, καθώς και η μετακίνηση των μαθητών του Ν. Άρτας. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Διεξαγωγή ημερίδας «Επίκαιρα θέματα κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων»
Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για Πόλεις Ενσωμάτωσης – European Platform of Integrating Cities (EPIC)” διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Επίκαιρα θέματα κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων” την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 09:00 – 17:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημ. Χατζής” (Παλαιά Σφαγεία).
Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε επίκαιρα θέματα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού ζητήματος, καθώς και η ενημέρωση του κοινού για προγράμματα κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται από το Δήμο Ιωαννιτών, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, και κοινωνικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον κάτωθι σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1tjebidx2Fl0CCOysHzUyvadG7EgmG_LlGbbZDU86hII/edit?usp=sharing
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας στο 26513 61311 ή αποστέλλοντας email στο epicioannina@gmail.com .

Νέες συμμετοχές για τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ζηρού
Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Zηρού θα δέχεται την ερχόμενη εβδομάδα, 26 έως 30 Σεπτεμβρίου, νέες συμμετοχές σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας.
Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι μία πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη. Αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».
Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους και τα αποτελέσματα μίας πλήρους λιπομέτρησης.
Στόχος της Μελέτης Υγείας Ηπείρου, στην οποία έχουν ήδη λάβει μέρος εθελοντικά περισσότεροι από 2000 κάτοικοι της Ηπείρου, είναι να παράγει νέα σημαντική γνώση για την πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση νοσημάτων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών, και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα να συμμετάσχουν με ασφάλεια, καλώντας στο τηλέφωνο 6937436798.
Παράλληλα, η Μελέτη Υγείας Ηπείρου συνεχίζει να δέχεται νέες συμμετοχές και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής). Όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το εξεταστικό κέντρο στα Ιωάννινα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην παρακάτω ιστοσελίδα https://ehs.med.uoi.gr/booking/