Η υποψήφια Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων ΕΡΑΣΜΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων

Το μέλλον μας το φτιάχνουμε εμείς!

Τους υποψήφιους του συνδυασμού “Αναγέννηση Κεντρικών Τζουμέρκων” παρουσίασε η υποψήφια Δήμαρχος ΕΡΑΣΜΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ. Στην ομιλία παρουσίασης του συνδυασμού “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ” η υποψήφια ΔήμαρχοςΕΡΑΣΜΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ τόνισε τα εξής:
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Φίλες και φίλοι του συνδυασμού μας

Σας ευχαριστώ πολύ για τη σημερινή σας παρουσία που στέλνει μήνυμα νίκης σε κάθε πολίτη του Δήμου μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η αυτοδιοικητική μας παράταξη, η «Αναγέννηση Κεντρικών Τζουμέρκων», είναι μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών πέρα και πάνω από κομματικές επιρροές και προσωπικές φιλοδοξίες. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα Κεντρικά Τζουμέρκα. Αγαπούμε τον τόπο μας και θέλουμε να προκόβουμε. Θέλουμε και τα παιδιά όλων μας αύριο να μπορούν να ζουν και να δημιουργούν εδώ, στον τόπο μας. Θέλουμε να βγάλουμε τον τόπο και το Δήμο μας από την απομόνωση με όπλα μας την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις εξειδικευμένες γνώσεις.

Ο Δήμος μας έχει μείνει στάσιμος τα τελευταία χρόνια, χωρίς βελτίωση των υποδομών του, χωρίς ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, χωρίς να έχουν δοθεί λύσεις στα βασικά μας προβλήματα. Η εγκατάλειψη των Κεντρικών Τζουμέρκων είναι πλέον εμφανής. Φτάσαμε εδώ γιατί δεν έχουν γίνει οι σωστές ενέργειες, δεν έχουν διεκδικηθεί όπως έπρεπε και δεν έχουν απαιτηθεί από την Κεντρική Εξουσία και την Περιφέρεια να δοθούν όλα όσα μας οφείλουν, όσα μας χρειάζονται για να υπάρξει ώθηση για την ανάπτυξη των Τζουμέρκων μας.

Οι αποσπασματικοί σχεδιασμοί με στενό τοπικό ενδιαφέρον και στόχευση δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον τόπο μας. Όχι μόνο εμείς οι κάτοικοι εδώ αλλά ακόμη και ο κάθε επισκέπτης στην περιοχή μπορεί εύκολα να διαπιστώσει μια άνιση ανάπτυξη ανάμεσα στα Δυτικά και τα Κεντρικά Τζουμέρκα. Τα Τζουμέρκα είναι ένας ενιαίος σχηματισμός ορεινών περιοχών με κοινά χαρακτηριστικά αλλά και κοινά προβλήματα γι αυτό και πρέπει να αξιοποιηθούν ενιαία.
Το οδικό δίκτυο στα Κεντρικά Τζουμέρκα δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλούς και άνετης κυκλοφορίας υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας και ενισχύοντας την απομόνωση της περιοχής μας, ίσως και την ερήμωση. Οι παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες υποδομές της περιοχής όπως ύδρευση, υγεία, τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων είναι μικρής κλίμακας έως σχεδόν ανύπαρκτες. Και το πιο οξύμωρο είναι το γεγονός ότι σε μια περιοχή με τεράστιο υδάτινο πλούτο υπάρχει σήμερα πρόβλημα στην ύδρευση πολλών χωριών και συνοικισμών. Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης καθίστανται υπόλογοι στη συνείδηση του Τζουμερκιώτικου λαού.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ζητά ξανά τη στήριξη και την ψήφο των συμπολιτών μας λέγοντας ότι έχουν μελέτες, ότι ξέρουν τον τρόπο, τις διαδικασίες και το που θα πρέπει να απευθυνθούν για να λύσουν τα προβλήματα του τόπου και εγώ τους ρωτώ αφού ξέρουν και μπορούν γιατί δεν τα έλυσαν μέχρι σήμερα και θυμούνται παραμονές των εκλογών να φτιάχνουν μικρά ακόμα και προσωπικά έργα και να τάζουν τα ίδια και τα ίδια. Θα έπρεπε σήμερα να απολογούνται για τα έργα που δεν έκαναν τόσα χρόνια που διοικούν αυτό το Δήμο, να απολογούνται για το αίσθημα διάκρισης που αισθάνονται οι συμπολίτες μας και φυσικά να απολογούνται για το καθεστώς των αναθέσεων που έχει γίνει καθημερινότητα σε κάθε τους ενέργεια. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το καθεστώς γιατί η διαφάνεια και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι στις βασικές προγραμματικές μας αρχές.
Τα Κεντρικά Τζουμέρκα δεν αντέχουν άλλο το σημερινό πελατειακό σύστημα όπου οι προσωπικές εξυπηρετήσεις αποτελούν την καθημερινότητα στην άσκηση διοίκησης.

Τα Κεντρικά Τζουμέρκα αξίζουν μια σύγχρονη και καλύτερη Δημοτική Αρχή, με λογοδοσία, αξιοπιστία, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, που θα νοιάζεται για όλους τους δημότες και την προκοπή του τόπου και όχι για τα συμφέροντα των λίγων και «εκλεκτών».

Μόνο οι Τζουμερκιώτες μπορούν να δώσουν τη λύση να αναστρέψουν το μαρασμό και την καθοδική πορεία της περιοχής μας.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια μιας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ μιας κίνησης με όραμα και διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους κατοίκους του.

Πιστεύουμε ότι με τη συμπόρευση της νέας γενιάς με τους μεγαλύτερους και εμπειρότερους και μέσα από μια κοινή προσπάθεια συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την πολιτεία, τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια και την αποδημία μπορούμε και οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη στα Τζουμέρκα.

Μια ήπια ανάπτυξη φιλική στο περιβάλλον και με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τις ιδιαιτερότητες του τόπου και τις ευαισθησίες των κατοίκων του. Μια ανάπτυξη προσανατολισμένη στην αειφορία και επικουρούμενη από τις νέες τεχνολογίες. Μια ανάπτυξη που θα στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων και μικροβιοτεχνιών με εστίαση στα γνήσια και παραδοσιακά προϊόντα διατροφής, γεωργικά και κτηνοτροφικά, προϊόντα με ταυτότητα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προϊόντα βιολογικής γεωργίας, αρωματικά φυτά και βότανα, προϊόντα μελισσοκομίας, είδη χειροτεχνίας κ.α.

Μια ανάπτυξη που θα ενισχύει τις τουριστικές επιχειρήσεις, τον εναλλακτικό τουρισμό και τον ειδικό βιωματικό τουρισμό που αφορά βιωματικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, υδάτινες περιπέτειες, διαδρομές για ανακάλυψη της φύσης και οικολογική παρατήρηση κ.α. Μα φυσικά και πάνω από όλα απαιτείται η βελτίωση του οδικού δικτύου και η επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης που είναι προαπαιτούμενα για κάθε είδους ανάπτυξη. Για την υλοποίηση όλων αυτών απαιτείται η κρατική στήριξη και συνεργασία, παρεμβάσεις και δράσεις από την αυτοδιοίκηση, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτούμενων από την πολιτεία προγραμμάτων, υποστήριξη ενδογενών ιδεών και πρωτοβουλιών, τεχνική στήριξη, αλλά κυρίως χρειάζεται ενδιαφέρον και αγάπη όλων μας για τον τόπο και την προκοπή του.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Έχουμε ένα όραμα και μπορούμε να δώσουμε μια νέα πνοή στον τόπο μας με αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου, θεσμοθετώντας τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να λένε τη γνώμη τους, να συναποφασίζουν για τα θέματα που τους απασχολούν γιατί πιστεύουμε, όχι μόνο στις δυνατότητες του τόπου μας αλλά και στη δύναμη των ανθρώπων του.
Το θέλουμε πολύ και μπορούμε να τα καταφέρουμε: με γνώση, ρεαλισμό, οργάνωση και αποτελεσματικότητα.
Σε αυτή την προσπάθειά μας σας θέλουμε δίπλα μας!
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα Κεντρικά Τζουμέρκα ένα Δήμο να ζεις, να δημιουργείς, να επιχειρείς, να απολαμβάνεις όσα τόσο απλόχερα ο Θεός και η φύση μας χάρισαν εδώ στα Κεντρικά Τζουμέρκα.
Όλοι μαζί πρέπει να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες, να αλληλοεπιδράσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας.
Δεν προσδοκούμε και δεν ευχόμαστε απλά ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, το χτίζουμε σήμερα, όλοι μαζί!
Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς για μας.
Μπορούμε!
Έχουμε τη γνώση και τη θέληση, το αξίζουμε, το δικαιούμαστε, το οφείλουμε σε μας και στους νέους μας!

Στην προσπάθειά μας αυτή συμπορεύονται, ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ως τοπικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, άτομα που αισθάνονται το βάρος της ευθύνης που επωμίζονται, που διαθέτουν το χρόνο τους και συνεισφέρουν με δικούς τους πόρους στην αυτοδιοικητική μας κίνηση προκειμένου να σας δοθεί μια ακόμα επιλογή στις εκλογές.Πιστεύουμε ότι επιλέγοντας και στηρίζοντας το συνδυασμό μας θα συμβάλετε ουσιαστικά στην έναρξη μιας περιόδου δημιουργίας, ευημερίας και προκοπής για τα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Εμείς σας δίνουμε μια ξεκάθαρη πρόταση, μια ξεκάθαρη υποψηφιότητα χωρίς συναλλαγές και συμφωνίες για συνδιοικήσεις. Δεν συζητάμε με κανέναν και δεν φτιάχνουμε σχήματα που θα σας ξαφνιάσουν την επομένη των εκλογών. Εσείς αποφασίζετε και θα έχετε αν με ψηφίσετε Δήμαρχο αυτόν που θα επιλέξετε και όχι κάποιον άλλον που θα έχει προέλθει από υβριδικές συμφωνίες. Είμαστε ξεκάθαροι και θα θέλαμε και από τους συνυποψηφίους Δημάρχους να κάνουν το ίδιο. Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει Δήμαρχο αυτόν που επέλεξε στις εκλογές ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα.

Φίλες και φίλοι,
συμπατριώτες των Κεντρικών Τζουμέρκων,

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με απίστευτη ομορφιά και δύναμη, τα υπόλοιπα είναι δική μας ευθύνη. Είναι ευθύνη όλων όσων θέλουμε να ζούμε και να δημιουργούμε εδώ!
Σας ζητάμε όλοι μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την Αναγέννηση Κεντρικών Τζουμέρκων,
Σας ζητάμε να κάνουμε πράξη την προτροπή του ποιητή μας,
να κάνουμε ένα άλμα πιο γρήγορο απ’ τη φθορά!
Το μέλλον μας το φτιάχνουμε εμείς!
Αλλά δική μας ευθύνη είναι και το μέλλον του τόπου μας!
Η Αναγέννηση των Κεντρικών Τζουμέρκων ξεκινάει σήμερα!

Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τους υποψήφιους που αποτελούν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, όπως αυτό κατατέθηκε στην ψηφιακή πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών στις 31 Αυγούστου και πήρε την έγκριση από το Πρωτοδικείο Άρτας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία.