Η Φαίη Κυριακίδου μιλά στην ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ

Η αυτοδυναμία της κυβέρνησης για δεύτερη τετραετία είναι αναγκαία για τη σταθερότητα της χώρας

«Η κυβερνητική τετραετία της ΝΔ που διανύουμε μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί αποδίδει καρπούς. Ενδεικτικά ν’ αναφέρω τις φοροελαφρύνσεις, τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την ψηφιοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών του δημοσίου τομέα, τη αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τη ρύθμιση του μεταναστευτικού ζητήματος, το ρεκόρ επενδύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη ρύθμιση των συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας κ.α. Δίνονται λύσεις και όχι πλασματικές δόσεις ανακούφισης μ’ επιδόματα και μεγάλα λόγια».
Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στην ΗΧΩ, η κ. Φαίη Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης, Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου Νέας Δημοκρατίας, το όνομα της οποίας ακούγεται για υποψήφια βουλευτής στην Άρτα.
Αρτινή στην καταγωγή η κ. Κυριακίδου, μεγάλωσε στην Άρτα, πέτυχε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, στο τμήμα Φιλολογίας, και εντάχθηκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ακολουθώντας στη συνέχεια μια πολιτικοποιημένη πορεία στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη στην ΗΧΩ της κ. Κυριακίδου έχει ως εξής:

ΕΡΩΤ.: Ο τόπος σου, η πόλη σου, το χωριό σου, η οικογένεια σου… τι εικόνες και αναμνήσεις σου έρχονται στο μυαλό από τα όμορφα παιδικά και μαθητικά σου χρόνια; Τι σημαίνει για σένα η ιδιαίτερη πατρίδα σου;
ΑΠΑΝΤ.: Μεγάλωσα στην πόλη της Άρτας, η οποία πραγματικά ενδείκνυται για μία όμορφη και ασφαλή οικογενειακή ζωή. Θυμάμαι τα παιχνίδια με τις φίλες και τους φίλους στη γειτονιά μας, η οποία είναι λίγο πιο κάτω από το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Αγαπημένος τόπος αναμνήσεων της μικρής μου ηλικίας ήταν η παιδική χαρά κοντά στον Ιερό Ναό της Εκκλησίας της Παρηγορήτισσας. Είμαι σίγουρη πως όλες οι Αρτινές και οι Αρτινοί έχουν περάσει μέρος των απογευμάτων τους εκεί. Από πέντε χρονών ξεκίνησα να παίζω πιάνο οπότε μέχρι τα δεκαοχτώ που πήρα το πτυχίο μου, περνούσα αρκετά απογεύματα στο ωδείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αν και δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο μιας και το διάβασμα ήταν πρώτη μου προτεραιότητα, νομίζω ότι η φράση «ραντεβού στον Άγιο Δημήτριο» με συντροφεύει μέχρι σήμερα, αφού ακόμα τη χρησιμοποιώ. Όταν ήμουν έφηβη, συμμετείχα σ’ ένα ροκ σχολικό συγκρότημα, τους «Alone». Κάναμε πρόβες τις Κυριακές σ’ ένα στούντιο στην περιοχή του Τριγώνου.

Οι περισσότερες αναμνήσεις μου είναι από την πόλη, όμως τις πιο όμορφες στιγμές τις συνδέω με το χωριό της μαμάς μου (γένος Χριστοπαππά), την Αγία Παρασκευή, που βρίσκεται στον κάμπο του Νομού μας. Όλοι οι συγγενείς μαζευόμασταν στις γιορτές, το Πάσχα και περνούσαμε πολύ όμορφες στιγμές, έχοντας πάντα στο μυαλό μας «να πάμε στη γιαγιά», η οποία δυστυχώς δε ζει πλέον.
Επειδή σαν οικογένεια πηγαίναμε πάντα εκδρομές, θυμάμαι πολλά από τα ορεινά τοπία του Νομού μας. Την Κόκκινη Εκκλησία στο Βουλγαρέλι, το ορεινό καταφύγιο των Μελλισουργών, όλα τα όμορφα μονοπάτια που μπορεί να δει κάποιος στα όμορφα Τζουμέρκα, τα οποία αποτελούν μέχρι σήμερα κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

ΕΡΩΤ.: Ποια είναι η Φωτεινή… η Φαίη; Ποια ήταν τα πρώτα κοινωνικά και ιδεολογικά σου μονοπάτια, στα 18, στα 22, στα 25… πως μπήκες στη πολιτική ενασχόληση;
ΑΠΑΝΤ.: Προέρχομαι από μία οικογένεια με ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ. Πάντα είχαμε το προφίλ της κεντροδεξιάς οικογένειας. Από την εκκλησία κάθε Κυριακή έως την αγάπη για την πατρίδα και τις αξίες της Ελλάδας οι γονείς μου ενέπνευσαν τις ιδέες της ελευθερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Από την άλλη πάντα με συμβούλευαν να γίνω μία γυναίκα μορφωμένη, ανεξάρτητη και δυναμική, κάτι που έως σήμερα προσπαθώ συνεχώς να πετύχω.
Όταν μπήκα στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, στο τμήμα Φιλολογίας, ένιωσα την ανάγκη να συμμετάσχω και εγώ στις προσπάθειες για το καλύτερο μέλλον της σχολής μου, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της παιδείας. Έτσι εντάχθηκα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αφού ήταν η παράταξη που ταυτιζόταν με τα ιδεολογικά μου κριτήρια. Συνελεύσεις στα αμφιθέατρα για την κοινή δημιουργία προτάσεων, ακόμη και αντιπαραθέσεις με τις άλλες φοιτητικές παρατάξεις (πάντα σε ευγενές επίπεδο) είναι κάποιες από τις αναμνήσεις των φοιτητικών μου χρόνων. Ανέπτυξα φιλίες που άντεξαν στο χρόνο. Εν συνεχεία, με την ένταξη μου στην αγορά εργασίας, υπήρξε ένα διάστημα μικρής αποχής από την συμμετοχή μου ως ενεργό μέλος στην πολιτική, καθώς αφοσιώθηκα στις δουλειές μου και αγωνίστηκα πολύ για να δημιουργήσω στέρεες επαγγελματικές βάσεις. Ποτέ δεν πίστεψα στο προφίλ του επαγγελματία πολιτικού. Αμέσως μετά εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό επίπεδο και στη Νέα Δημοκρατία μέσω της Τοπικής της Νέας Σμύρνης, όπου κατάφερα να κερδίσω αμέσως την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα. Πριν από κάποιους μήνες η Νέα Δημοκρατία μου εμπιστεύτηκε τον Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου, ένα δύσκολο κομμάτι που έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία.

ΕΡΩΤ.: Γιατί να πούμε ΝΑΙ στην Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα γιατί να πούμε ναι σε εσένα προσωπικά;
ΑΠΑΝΤ.: Για να μπορέσω να απαντήσω με ουσιαστικά επιχειρήματα σε αυτή την ερώτηση, θα πρέπει ν’ ανατρέξω στο παρελθόν και σε παραδείγματα εκτός των συνόρων μας γιατί πλέον λειτουργούμε λαμβάνοντας υπόψιν την ευρωπαϊκή κοινή στρατηγική. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως τα άκρα, είτε είναι δεξιά είτε είναι αριστερά, δεν μπορούν να προσφέρουν την ευημερία και την πρόοδο στους λαούς. Οι πολιτικές αυτές συνταγές είναι δοκιμασμένες και οδηγούν στην απόλυτη δυστυχία και καταστροφή. Ερχόμενοι στο σήμερα, με τις ανάγκες της κοινωνίας να έχουν αυξηθεί μεν αλλά και τις κατά περιόδους κρίσεις που σημειώνονται δε (υγειονομικές, οικονομικές, ενεργειακές κ.λπ.), το δυτικό Ευρωπαικό κοινωνικό μοντέλο έχει ανάγκη από ηγέτες που υιοθετούν πολιτικές ανάπτυξης και ανοιχτής αγοράς-οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με ισχυρή ανάπτυξη. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει αυτές ως βασικές της αρχές και ταυτόχρονα με ανοίγματα στην κοινωνία έχει καταφέρει να αντιπροσωπεύει σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που αναζητούν την κοινωνική συνοχή, τον Ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας και ευκαιρίες για όλους μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο το κοινό που αγκαλιάζει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Η κυβερνητική τετραετία της ΝΔ που διανύουμε μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί αποδίδει καρπούς. Ενδεικτικά ν’ αναφέρω τις φοροελαφρύνσεις, τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την ψηφιοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών του δημοσίου τομέα, τη αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τη ρύθμιση του μεταναστευτικού ζητήματος, το ρεκόρ επενδύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη ρύθμιση των συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας κ.α. Δίνονται λύσεις και όχι πλασματικές δόσεις ανακούφισης μ’ επιδόματα και μεγάλα λόγια. Επομένως, η αυτοδυναμία και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για δεύτερη τετραετία είναι αναγκαία για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την περαιτέρω πρόοδο της χώρας.

Κλείνοντας, όσον αφορά στη Φαίη Κυριακίδου, δε θα πω πολλά γιατί δεν είναι ώρα για λόγια αλλά πράξεις. Είμαι μία νέα γυναίκα, επαγγελματίας, αυτοδημιούργητη, με πολλή όρεξη για δουλειά, με κομματική και κοινωνική εμπειρία, χωρίς να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι και, κυρίως, είμαι ένας άνθρωπος που ζει και εργάζεται ουσιαστικά μέσα στην αγορά λόγω της δουλειάς μου. Ασχολούμαι από το 2015 περίπου με τα χρηματοδοτούμενα και αναπτυξιακά προγράμματα και συνεργάζομαι με εταιρίες, φορείς δημοσίου τομέα και ιδιώτες. Μιλάω καθημερινά με μικρομεσαίους και μεγάλους επιχειρηματίες, διαφόρων κλάδων, και είμαι σίγουρη πως με ομαδική και συλλογική δουλειά μπορούν να δοθούν λύσεις σε πολλά ζητήματα του Νομού μας, που είτε αμελήθηκαν μέχρι στιγμής είτε δεν υπήρξαν καν στο τραπέζι. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αθήνα, όμως έχω αναπτύξει συνεργασίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε σε νησιά. Η μελέτη, η ενημέρωση και στη συνέχεια η οργάνωση για την πρακτική λύση των ζητημάτων είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να αποδώσει από μία εταιρία, μέχρι ένα Δήμο και έναν ολόκληρο Νομό. Το πλέον, βασικό, είναι η αγάπη μου για την Άρτα και για τους ανθρώπους της. Είμαστε ένας Νομός με τεράστια φυσική ομορφιά και δυνατότητες που είναι στον πάγο αυτή την στιγμή. Θέλω να μείνω στην Άρτα και να εργαστώ σκληρά για την πατρίδα και τους συμπολίτες μας. Έχω μεγάλη θέληση να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και πιστεύω ότι η θέληση είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο όπλο ενός νέου πολιτικού.