Η Όλγα Γεροβασίλη για την Αποκατάσταση Δικαιωμάτων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών

Η Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης το από 14.05.2024

Υπόμνημα των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών Άρτας για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους από την μη αποδοχή από το Ελληνικό Κτηματολόγιο των δηλώσεων ιδιοκτησιών που υπέβαλαν.
Κατά την ερμηνεία, δηλαδή, των γραφείων κτηματογράφησης, δεν νομιμοποιούνται να υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί αλλά οι ίδιοι οι συνεταίροι, οι οποίοι σήμερα, ως κληρονόμοι των αρχικών δικαιούχων, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες φυσικών προσώπων, ενώ τα νομιμοποιητικά έγγραφά τους διαθέτουν οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί.

Η κατάσταση αυτή έχει ως οδηγήσει μάλιστα στο εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή, εν τέλει να μην αναγράφεται ως κύριος ούτε ο συνεταιρισμός, ούτε οι συνεταίροι αλλά …το Ελληνικό Δημόσιο! Καθώς αυτή η εξέλιξη συνιστά δήμευση κατά παράβαση του Συντάγματος, οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί ζητούν αποκατάσταση της νομιμότητας προτείνοντας μάλιστα και σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Επισυνάπτεται το 14.05.2024 Υπόμνημα των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών Άρτας.
«Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του Υπομνήματος, για την απάντηση και τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά» σημειώνει στην αναφορά η κ. Γεροβασίλη.