Η Όλγα Γεροβασίλη για τη νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», τόνισε μιλώντας στον Σκάι, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, που σημείωσε πως «Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».
Η βουλευτής Άρτας, που εκλέχθηκε ξανά βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαίου, με ένα πολύ υψηλό αριθμό ψήφων, συνεχίζει την παρουσία της στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα με την παρουσία της στην Άρτα.

«Το Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο απ’ ό,τι γνωρίζετε συμμετέχω, επικύρωσε την πρόταση του Προέδρου και χθες (σ.σ. το Σάββατο), ανακοινώθηκε η 20μελής Εκλογική Επιτροπή μας. Με τη σύνθεσή της να είναι το πρώτο από τα μηνύματα που απευθύνουμε στην κοινωνία… Μπαίνουν κι αυτοί στην εκλογική μάχη πιο έντονα, παράλληλα με τη δουλειά και τις πολιτικές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο θα είναι, υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, σε καθημερινή διαρκή λειτουργία μέχρι τις εκλογές» είπε μιλώντας στην ΗΧΩ η κ. Γεροβασίλη, που ρωτήθηκε για την συνέχεια της εκλογικής αναμέτρησης, μετά την ορκωμοσία της Κυριακής.
Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε μιλώντας στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ και τα εξής: «Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανασυντάσσεται, μπαίνουν κι άλλα πρόσωπα σε ρόλους ευθύνης και το σύνολο των στελεχών μας διατάσσεται κατάλληλα, ώστε να μεταφερθεί καθαρά σε όλους τους συμπολίτες μας η κυβερνητική μας πρόταση, για να δώσουμε αποτελεσματικά και νικηφόρα την εκλογική μάχη απέναντι στη δεξιά παράταξη. Αυτός είναι ο στόχος μας και σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε την προεκλογική μας εκστρατεία.
Έτσι, το Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο απ’ ό,τι γνωρίζετε συμμετέχω, επικύρωσε την πρόταση του Προέδρου και χθες ανακοινώθηκε η 20μελής Εκλογική Επιτροπή μας. Με τη σύνθεσή της να είναι το πρώτο από τα μηνύματα που απευθύνουμε στην κοινωνία.

Ένα μείγμα ανθρώπων που χαρακτηρίζονται από αδιαμφισβήτητη επιστημονική, τεχνοκρατική επάρκεια στους τομείς τους, από πολιτική συγκρότηση και από τη φρεσκάδα και ζωντάνια που εκπέμπουν στελέχη από τη νέα γενιά.
Μπαίνουν κι αυτοί στην εκλογική μάχη πιο έντονα, παράλληλα με τη δουλειά και τις πολιτικές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο θα είναι, υπό την Προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα, σε καθημερινή διαρκή λειτουργία μέχρι τις εκλογές.
Αποφασίσαμε επίσης στο ΕΓ να δημιουργηθεί μια Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια
Αντιλαμβάνεστε πως θα είναι μια πολύ πυκνή περίοδος, θα είναι ένας μήνας υψηλών απαιτήσεων από την πλευρά μας, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα στελέχη “πρώτης γραμμής”, με καθημερινές παρουσίες στα τηλεοπτικά μέσα, συνεδριάσεις, περιοδείες και επαφές σε όλη τη χώρα. Κι όσο περισσότεροι άνθρωποι στοιχίζονται συντεταγμένα στην προεκλογική διαδικασία τόσο πιο καθαρά και ηχηρά θα μεταφερθεί στην κοινωνία και η ταυτότητα μας ως κόμμα εξουσίας και το μήνυμα μας, νίκης απέναντι στη δεξιά ιδεολογία και πρακτική».

Η νέα Εκλογική Επιτροπή
Πολλά πρόσωπα από τη νέα γενιά στελεχών, που μάλιστα εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογές της Κυριακής, συμμετέχουν στην εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναμέτρηση της της 2ης Ιουνίου.
Ανάμεσα στα πρόσωπα ξεχωρίζουν ο Γιώργος Χουλιαράκης, η Αθηνά Λινού, ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά και οι δημοσιογράφοι Ράνια Θρασκιά και Γιώργος Καραμέρος, ενώ στην επιτροπή εντάσσονται πέρα από τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και την εκπρόσωπο τύπου Πόπη Τσαπανίδου, έμπειρα στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Η νέα Εκλογική Επιτροπή θα σηκώσει το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και «συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση».
Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής έχει ως εξής:
Ράνια Σβίγκου
Πόπη Τσαπανίδου
Αλέξης Χαρίτσης
Κατερίνα Νοτοπούλου
Ράνια Θρασκιά
Κώστας Ζαχαριάδης
Διάνα Βουτυράκου
Νικόλας Φαραντούρης
Διονύσης Τεμπονέρας
Ευάγγελος Αποστολάκης
Γρήγορης Θεοδωράκης
Χάρης Μαμουλάκης
Έφη Αχτσιόγλου
Αθηνά Λινού
Δημήτρης Λυριτσής
Τζένη Λειβαδάρου
Κινυούα Μάινα Νικόδημος
Μακρίνα- Βιόλα Κώστη
Γιώργος Χουλιαράκης
Γιώργος Καραμέρος