Θα γίνει ΚΑΤΑΝΟΜΗ Στις 4 Π.Ε.;

Κονδύλιο 1,6 δις ευρώ στις 13 Περιφέρειες απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στα 84,4 εκατ. οι πιστώσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αναμονή πως θα κατανεμηθούν οι χρηματοδοτήσεις στις 4 ΠΕ

Καθορίστηκαν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, οι πιστώσεις του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων 2024 στις Περιφέρειες. Με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενισχύεται η αναπτυξιακή πορεία των Περιφερειών και οι πόροι κατευθύνονται κυρίως σε έργα.
Το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί ανέρχεται στα 1.640.000.000 ευρώ με την Αττική να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος λαμβάνοντας 345.220.000 ευρώ.
Ιδιαίτερα αυξημένο είναι και το ποσό που θα δοθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (281.510.000 ευρώ), αλλά και 134.460.000 ευρώ στην Κρήτη.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου κατανέμεται το ποσό των 84,4 εκατομμυρίων καθώς από το συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ κατανέμονται 65 εκατομμύρια και από το Εθνικό ΠΔΕ 19,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατανομή
Το ζητούμενο για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι εάν τα κονδύλια αυτά θα κατανεμηθούν και πως στις 4 Περιφερειακές Ενότητες και φυσικά ένα θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα και ποια θα είναι αυτά.
Κι αυτό επειδή, το κονδύλιο με τα 65 εκατομμύρια από το συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ, θα είναι φρέσκο χρήμα και θα κατευθυνθούν προς τις 4 Περιφερειακές Ενότητες για νέα έργα, ή εάν τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν πληρωμές παλιών έργων και οφειλών.
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης το επόμενο διάστημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Αναλυτικά οι πιστώσεις ανά Περιφέρεια εμφανίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε και περιλαμβάνει κατά Περιφέρεια, τα ποσά από το Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ), από το Εθνικό ΠΔΕ και το συνολικό ποσό.