Θεατρικό Εργαστήρι του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς»

«Ταρτούφος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλλης Μάνθα

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς» θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 (εκτός Δευτέρας 23 Μαΐου) στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου του ην παράσταση «Ταρτούφος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλλης Μάνθα.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Εύη Ματσούκα, Φώτης Παπαφώτης, Χρυσάνθη Γαλάνη, Θωμάς Χρήστου, Φιλύρα Φίλιππα, Νικόλας Μπανταλούκας, Γιώργος Διαμάντης, Γιώργος Σταύρος, Μαρία Ράπτη, Στεργιανή Βερνιώτου, Βάσω Καραβασίλη, Νικολέτα Βίτσιου, Παντελής Σιώζος και Φωτεινή Τσαδήμα.

Ο Ταρτούφος είναι θεατρική κωμωδία του Μολιέρου και το όνομα του κυριότερου χαρακτήρα της. Η πρώτη παράσταση έγινε το 1664 και από τότε παίζεται συχνά σε θέατρα όλου του κόσμου.
Ο Ταρτούφος είναι ένας ανήθικος άνθρωπος, ένας υποκριτής, που παριστάνει τον θρησκόληπτο και ηθικό για να εισβάλει σε μια πλούσια αστική οικογένεια και να επωφεληθεί από αυτήν. Ο Οργώνης, ο κύριος του σπιτιού μαγεύεται από την απλότητα, τις ηθικές αρχές και αξίες του και τον φιλοξενεί στο σπίτι του με σκοπό τον παραδειγματισμό και την συνέτιση των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Ο δήθεν καθωσπρεπισμός
του Ταρτούφου προκαλεί εμπόδια στον τρόπο ζωής της οικογένειας και αλλάζει τις συνήθειές τους. Όλοι όμως έχουν αντιληφθεί την ψεύτικη υποκριτική του συμπεριφορά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν στον Οργώνη το πραγματικό του χαρακτήρα. Ο Οργώνης όμως, που τον έχει σαν Θεό του, τους πιστεύει; Στο τέλος πέφτει η μάσκα της υποκρισίας του Ταρτούφου;

Ημερομηνίες Παράστασης: 20-27 Μαΐου 2022
(Εκτός Δευτέρα 23 Μαΐου)
Ώρα παράστασης: 9:15 μ.μ.
Διάρκεια: 90’
Στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
26810 22795, 6987042124 & 6945010765
( ώρες 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.)

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου