Θεοφάνεια με λίγο κόσμο και ήπια αστυνόμευση

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Με όλα τα μέτρα που ίσχυσαν και στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τελέστηκαν στην Άρτα οι ιερές ακολουθίες των Θεοφανείων, καθώς λόγω των μέτρων, εφέτος, δεν πραγματοποιήθηκε, αυτή την Ημέρα, η καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού των υδάτων του ποταμού Αράχθου, στο θρυλικό Γεφύρι της Άρτας.

Το σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτης περιελάμβανε την παρουσία αστυνομικών σε όλες τις εκκλησίες της πόλης, αλλά και περιπολίες στα μεγάλα χωριά του νομού, χωρίς να χρειασθεί η δική της επέμβαση για εφαρμογή μέτρων αποφυγής συνωστισμού. Δεν παρατηρήθηκε σε καμία περίπτωση συγχρωτισμός, αλλά αντίθετα ο κόσμος που προσήλθε ήταν λίγος, ώστε δεν προκλήθηκαν προβλήματα.

Ανήμερα των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος χειροτόνησε εις Διάκονον τον κ. Αντώνιο Τράκο και στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε (εντός του Ιερού Ναού) τον καθιερωμένο Μέγα Αγιασμό τηρηθέντων των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.