Θεφάνεια στον Δήμο Αρταίων

Στο Γεφύρι πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων. Προηγήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Μαξίμου Γραικού προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και στη συνέχεια επίσημοι και πλήθος κόσμου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου “Σκουφάς”, κατευθύνθηκαν στο θρυλικό Γεφύρι της Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος κατά το κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε «Για τους Αρτινούς είναι πολύ συμβολικό ότι είμαστε όλοι μαζεμένοι στις δύο πλευρές του Αράχθου, γιατί ακριβώς έρχεται στο νου μας αυτή η ειρήνη, που το φως ήρθε να δώσει σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία, ιδιαίτερες ευχές στους φορείς τους τόπου μας και στον νεοεκλεγεθέντα Δήμαρχό μας Χριστόφορο Σιαφάκα, που είθε ο Θεός να του δίνει φώτιση και υγεία για να μπορέσει να φέρει την Άρτα ακόμη ψηλότερα μέσα στην Ιστορία!”.


Με το πέρας της τελετής, επίσημοι και φορείς του τόπου σε παρακείμενο κατάστημα έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και έστειλαν τις δικές τους ευχές.
-Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, σημείωσε “Θεοφάνεια… Είθε το Φως της Χριστιανοσύνης να δίνει υγεία, χαρά, αγάπη, ελπίδα σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ευχήθηκε «το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί, να μας συμβουλεύει στο διάβα μας και να μας δίνει αισιοδοξία και πίστη για ένα καλύτερο αύριο… εμείς οι άνθρωποι που ασκούμε τη διοίκηση, με περισσότερο μυαλό και φωτισμένο να οδηγούμε τον τόπο μας στην ανάπτυξη. Χρόνια Πολλά σε όλους».

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισε «το Άγιο Φως των Θεοφανείων να μας φωτίσει όλους μας για το καλό της Άρτας. Να ευχηθώ Χρόνια πολλά σε όλους και να ευχηθώ τα αγιασμένα νερά του Αράχθου που αγιάσαμε σήμερα να μας δείξουν το δρόμο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη της Άρτας».