Θωμάς Μπέγκας για τον απολογισμό Ελισάφ

Η δημοτική αρχή βαδίζει χωρίς σχέδιο και όραμα

«Η δημοτική αρχή βαδίζει χωρίς σχέδιο και όραμα κι αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον απολογισμό των πεπραγμένων της», τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Μπέγκας αφού τόνισε πως δε νοείται ως απολογισμός ένα κείμενο γεμάτο από «θα», αναφορές σε διοικητικές διεκπεραιωτικές διαδικασίες και μια καταγραφή της καθημερινής λειτουργίας του δήμου, συμπλήρωσε πως, για την παράταξή του, ένας απολογισμός έχει νόημα όταν υφίσταται ένα όραμα κι ένα σχέδιο ώστε να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
Πρόσθεσε δε πως σε μια υπερβατική λογική ο απολογισμός του πρώτου έτους μιας δημοτικής περιόδου θα μπορούσε να είναι ακόμα και μηδενικός, αρκεί να μπορεί η δημοτική αρχή να αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός διατέθηκε για να οργανωθεί το σύστημα για την υλοποίηση του σχεδίου της.
Τέλος, θα μπορούσε να είναι ένας απολογισμός σεβόμενος τη λογική της συνέχειας της διοίκησης, αποτυπώνοντας την εξέλιξη των πραγμάτων από το σημείο που τα παρέλαβε.
«Δυστυχώς για τον τόπο ο απολογισμός της σημερινής δημοτικής αρχής δεν ακολουθεί καμία απ’ αυτές τις λογικές», ανέφερε ο κ. Μπέγκας, αφού χαρακτηρίζεται από τέσσερα στοιχεία:

1. Σε πολιτικό επίπεδο, από την έλλειψη δημοκρατίας και σεβασμού των συλλογικών οργάνων του δήμου και υπερεκμετάλλευση της λήψης των αποφάσεων μέσω των οργάνων που διαθέτουν δοτή πλειοψηφία.
2. Από μια κατάχρηση του μορίου της ελληνικής γλώσσας «θα»
3. Από απραξία γιατί δεν σεβάστηκε τη λογική της συνέχειας, αλλά αγωνιούσε πως θα αποδομήσει πάση θυσία το έργο της δικής μας δημοτικής αρχής.
4. Από τη στοιχειώδη υλοποίηση κάποιων βασικών, αυτονόητων πραγμάτων, που αν κι αυτά δεν γινόταν ο δήμος θα είχε καταρρεύσει.