Ιατρείο Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών στο Νοσοκομείο Άρτας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Άρτας θα λειτουργήσει το Ιατρείο Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών του Ψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν Άρτας, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΛΑ.

Το Ιατρείο Μνήμης, είναι ένα από τα πέντε (5) αντίστοιχα Ιατρεία στην επικράτεια, του οποίου η ανάπτυξη και λειτουργία εγκρίθηκε από άποψη σκοπιμότητας σύμφωνα με την Γ3α/Γ.Π. οικ.7706 Απόφαση του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας Λειτουργιών στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» Πράξη : «Ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών του Γ. Ν. Άρτας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5050826.Στόχος της λειτουργίας του ιατρείου είναι η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας σε άτομα με άνοια μέσω υπηρεσιών διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας, καθώς και η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με την άνοια προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:
1.Λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών μία ημέρα την εβδομάδα- κάθε Πέμπτη -στο χώρο των τακτικών ιατρείων που λειτουργεί και το Ψυχογηριατρικό Ιατρείο.
2.Λειτουργία Ιατρείου Άνοιας στα Κέντρα υγείας του Ν. Άρτας μία (1) φορά/μήνα σε κάθε κέντρο Υγείας
3.Διασύνδεση του Ιατρείου με τις δομές ΠΦΥ για εκπαίδευση, ενημέρωση και συνεχή υποστήριξη του υπηρετούντος υγειονομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών άνοιας.
4.Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια.
Το Ιατρείο θα στελεχωθεί με:
Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατρείου, κ. Βρατσίστα Αικατερίνη, Επιμελήτρια Α Ψυχιατρικής Κλινικής
Ένα (1) Ψυχολόγο που θα προσληφθεί το προσεχές διάστημα από την 6η ΥΠΕ. Μία Νοσηλεύτρια από το ήδη υπάρχον προσωπικό ( έχει ήδη οριστεί)