Ιατρικός Σύλλογος Άρτας. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ο Γραμματέας ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας στην οποία αναφέρονται τα εξής: Επειδή ο αόρατος εχθρός παραμένει και εξακολουθεί να μας απειλεί λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με την μη-τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης της νόσου (χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων μεταξύ των ατόμων κ.α) από μεγάλη μερίδα των πολιτών, θα θέλαμε να τονίσουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σύμφωνα με τη δημοσίευση της απόφασης απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002/2020, σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Για να αποτρέψουμε την εμφάνιση κρουσμάτων καθώς και τη μετάδοση της νόσου, τονίζουμε την αναγκαιότητα του παραπάνω μέτρου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας ζητά τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Για να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής, πρέπει να δώσουμε μάχη με συλλογική και ατομική υπευθυνότητα.
Η παραμέληση των μέτρων προστασίας θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και την κοινωνία.