Ιωάννης Τσίμαρης για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Υπ. Υγείας

«Το μήνυμα το πήρατε κύριοι της κυβέρνησης αλλά το αφήσατε στα αδιάβαστα!»

Σε ανακοίνωση του Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε Υγείας & του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Υπ. Υγείας, αναφέρονται τα εξής:
«Ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μας ενημέρωσε για πολλοστή φορά κατά την 5ετή θητεία της κυβέρνησής του ότι έχει ως προτεραιότητα το Ε.Σ.Υ.!
Προτεραιότητα της κυβέρνησης στις μέχρι τώρα ενέργειες είναι η αύξηση του ιδιωτικού έργου παντού στο Ε.Σ.Υ. από την μεταβίβαση παροχών υγείας στους ιδιώτες έως την κατάλυση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά αυτή την «προτεραιότητα» με τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, τα ράντζα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας και την ανάγκη να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Βάζουν, δε, το τελευταίο διάστημα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να εκτελέσουν παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων και για να προμηθευτούν την φαρμακευτική τους αγωγή.
Τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα σε πρωτόγνωρο βαθμό από ιδρύσεως τους, αδυνατούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες ανά την επικράτεια.

Η αξιοποίηση των κονδυλίων επιμερίζονται χωρίς επικαιροποίηση του υγειονομικού χάρτη υγείας προτάσσοντας ατάκτως την απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων χωρίς να συμβάλλουν ουσιαστικά και με σχεδιασμό στην ανασύνταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις όπου επαναλαμβάνονται ότι προτάσσονται η Π.Φ.Υ., η αντιμετώπιση στις λίστες αναμονής, οι αναγκαίες προσλήψεις, δεν έχουν πλέον αντίκρισμα στους Έλληνες πολίτες.
Το μήνυμα το πήρατε κύριοι της κυβέρνησης αλλά το αφήσατε στα αδιάβαστα!»