Ιωάννη Τσίμαρης: η υποστελέχωση των νοσοκομείων είναι και η μεγάλη γάγγραινα

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Τσίμαρης ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείο Υγείας με θέμα: «Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.»
«Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα της υγείας και της παιδείας δεν είναι απλά μία προγραμματική προτεραιότητα. Είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξής μας, είναι προτεραιότητά μας» όπως τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Βουλευτής Ιωαννίνων ενώ έσπευσε στη συνέχεια να περιγράψει την υφιστάμενη κατάσταση στον χώρο της υγείας ως «αποκαρδιωτική» εξαιτίας κυρίως της υποστελέχωσης των νοσοκομείων που όπως υπογραμμίζει «είναι και η μεγάλη γάγγραινα».

Τα «χιλιάδες κενά σε οργανικές θέσεις», οι «συνεχόμενες παραιτήσεις», η «εξουθένωση του προσωπικού» η «υπερεφημέρευση» και τα «εντέλεσθαι», αποτελούν σύμφωνα με τον ομιλητή πρακτικές που «θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς και τους υγειονομικούς». Ο κ. Τσίμαρης επανέλαβε τα πάγια αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για επαρκείς μόνιμες προσλήψεις, ενώ ταυτόχρονα έψεξε τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων της χώρας Ως παράδειγμα σε αυτό, έφερε τον «καταιγισμό ανακοινώσεων» από πλευράς της κας Αγαπηδάκη που «καταργεί τον αγροτικό γιατρό», και καθιερώνει τον «προσωπικό γιατρό» , έναν ανειδίκευτο γιατρό, που μόλις έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική σχολή. Κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας για έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

Την ίδια στιγμή αναρωτήθηκε «γιατί δεν φροντίζετε να αναβαθμίσετε τους μισθούς των γιατρών που δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα και αρνείστε την εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων δικαστηρίων όπως του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου»
Κλείνοντας ο Βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το «αν το νομοσχέδιο κατά την εφαρμογή του θα πετύχει την πραγματική θεραπεία και αντιμετώπιση του εγκεφαλικού και όχι, την παρηγορητική θεραπεία σε έναν ασθενή, που υπέστη εγκεφαλικό και του παρέχουμε μια νοσηλεία».