Κάλεσμα από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Σωματεία για την απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη 2022

Μαζική συμμετοχή

Συγκέντρωση και την πορεία στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καλεύν Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Σωματεία.
-Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους, σε συμμετοχή αναφέροντας: «Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

-Επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022 καθώς και στην συγκέντρωση και την πορεία στις 10 το πρωί την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.
«Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.
• Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
• Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Η Γενική Απεργία, είναι απεργία – σταθμός κι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
-Ακόμη η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
(Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ) δηλώνει τη συμμετοχή της στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης στις 9 Νοεμβρίου 2022. Σε ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας αναφέρει: « Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας (ΕΦΕΕΑΦ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΦΕΕ) και της ανωτεροβάθμιας οργάνωσης Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) , αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβριου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, και αντίστοιχα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Η κινητοποίηση έχει ως σημείο συγκέντρωσης το Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10.00πμ.
Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετέχουν στην απεργία με κλείσιμο των γραφείων τους. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα μένοντας σιωπηλοί στα γραφεία μας. Πρέπει με αγώνες και διεκδικήσεις να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για την οικογένειά μας, για το εισόδημά μας και για το μέλλον του επαγγέλματός μας.
Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτουμε μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές μας διεκδικήσεις για:
1) την κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του Ν.2873/2000.
2) την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην Ασθένεια-Κύηση του/της Λογιστή-Λογίστριας Φοροτεχνικού Ελεύθερου Επαγγελματία.
3) τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ».