Κάλεσμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ Για να έχει ΜΕΛΛΟΝ η Δημόσια Υγεία

24 ΩΡΗ Πανυγειονομική Απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Συγκέντρωση στις 10:00 στην πύλη του Γ. Ν. Α.

Συλλαλητήριο στις 19:00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

«Για να έχει μέλλον η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Μεταρρύθμιση είναι οι μόνιμες προσλήψεις ικανού αριθμού υγειονομικών. Τώρα οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, οι χαμηλότατοι μισθοί, η έλλειψη κινήτρων επιτείνουν το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ» τονίζει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ και καλεί την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην 24 ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Η πρόσφατη προκήρυξη 5 θέσεων ιατρών για το Νοσοκομείο να γίνει η αρχή μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας κάλυψης των κενών της ιατρικής υπηρεσίας με ικανό αριθμό θέσεων ανά τμήμα ώστε να μπορέσει να είναι ισχυρό κίνητρο η επιλογή από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.

Στα Νοσοκομεία έχουμε 45.000 κενές οργανικές θέσεις με οργανισμούς πέραν της δεκαετίας στους οποίους δεν περιλαμβάνονται πολλά εκ των ανεπτυγμένων τμημάτων. Οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 95.000. Υπηρετούν 25.000 συμβασιούχοι πολλών μορφών (επικουρικοί, ΔΥΠΑ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές κλπ). Υπηρετούν 5.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση που σταδιακά απολύονται όταν τα Νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς εκχώρησης των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους. Οι εργολάβοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το Δημόσιο .

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
➢ Καμία σκέψη για συρρίκνωση συγχώνευση νοσοκομείων ,κλινικών υπηρεσιών.
➢ Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
➢ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
➢ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
➢ Κατάργηση των διπλοβαρδιών και των ελαστικών ωραρίων. 6ωρο, 5θήμερο 30ωρο και έως μια νυκτερινή βάρδια την εβδομάδα. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
➢ Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους συναδέλφους μέσω των προγραμμάτων ΟΑΕΔ. Αναγνώριση προϋπηρεσίας, πτυχίων, παιδιών κλπ.
➢ ΟΧΙ στην είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία.
➢ Δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση στις 10:00 στην πύλη του Γ. Ν. ΑΡΤΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».