Κάλεσμα της ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Εκδήλωση -Ενημέρωση διοργανώνει η «Ήπειρος Κατά των Εξορύξεων» την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Οκτωβρη 7μμ στη Στοά Σαρκα Αίθουσα Περιφέρειας για προετοιμασία για παράσταση στο Συμβούλιο Επικρατείας
Σύμφωνα με ανακοίνωση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη 2024, εξετάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή που έχει κατατεθεί ενάντια στην ερευνητική γεώτρηση υδρογονανθράκων που επιδιώκει η εταιρεία Energean στη Γιουργάνιστα του δήμου Ζίτσας, μόλις 17 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Την προσφυγή έχει καταθέσει η Αδελφότητα Κουρέντων μαζί με άλλα 30 νομικά και 18 φυσικά πρόσωπα.

– Πιθανή ερευνητική γεώτρηση θα προκαλέσει σημαντική καταστροφή στην περιοχή, καθώς και η εξόρυξη που σχεδιάζεται να ακολουθήσει. Η προσφυγή στο ΣτΕ είναι ένα από τα μέσα ενός πολύμορφου αγώνα ενάντια σε αυτή την εξέλιξη.

– Ύστερα από ανοιχτή συνέλευση του Ήπειρος Κατά των Εξορύξεων, που πραγματοποιήθηκε στον ΕΚΧ Αλιμούρα, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε μια ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 02/10 στις 19:00 στην αίθουσα της Περιφέρειας εντός Στοάς Σάρκα.

-Επίσης, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ στην Αθήνα, την Τετάρτη 09/10 την ώρα που εκδικάζεται η προσφυγή. Θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση από τα Γιάννενα, με επικοινωνία στα εξής τηλέφωνα: 6972707110 6945141398

– Πρόκειται για μια κρίσιμη καμπή του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις για την περιοχή μας και η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗ ΓΗ
-Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ