Κάλπη για το θερινό ωράριο

Με συλλογικές διαδικασίες ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

Το 78,5% των εμπόρων θέλει πενθήμερο

Ιούλιος και Αύγουστος ΚΛΕΙΣΤΑ τα Σάββατα

Με συντριπτικό ποσοστό υπέρ, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, σε «δημοψήφισμα» που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο, με ερώτημα αν θα είναι κλειστά ή ανοιχτά τα μαγαζιά το Σάββατο, αποφάσισαν να είναι κλειστά.
Σε σύνολο 297 εμπόρων που ψήφισαν, για «ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ» ψήφισαν «ΝΑΙ» 233(78,5%) και «ΟΧΙ» 64 (21,5%).

Με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ψήφισαν να είναι τα μαγαζιά κλειστά το ΣΑΒΒΑΤΟ Ιούλιο-Αύγουστο (202 -87%) έναντι 31 (13%) να είναι κλειστά το ΣΑΒΒΑΤΟ για το διάστημα 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Στην απόφαση αυτή, δηλαδή να ρωτηθούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, επειδή, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, μετά από «συναντήσεις με επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς» υπήρξε «αρνητική διάθεση να ‘’βάλουν πλάτη’’ για να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όλοι μαζί καταναλωτές στην Άρτα τα Σάββατα του καλοκαιριού».

Η ανακοίνωση
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας αναφέρει τα εξής:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση και ένα από τα θέματα είναι και το καλοκαιρινό πενθήμερο, φέτος λόγο των μέτρων για τον κορονοϊό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ.
Με την επιβολή του κλεισίματος των καταστημάτων για 2 μήνες από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού, το Δ.Σ. του συλλόγου σε συνεδρίαση του στις 20 Μαΐου 2020 αποφάσισε να κάνει μια διερεύνηση αν υπάρχει πρόθεση από τα μέλη του να μην κλείσουν όλα τα Σάββατα Ιουλίου – Αυγούστου και διάθεση από φορείς και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους να βοηθήσουν με εκπτωτικές ενέργειες και επιχορηγήσεις δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ .

Έγιναν συναντήσεις με επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς με αρνητικά αποτελέσματα . Πιο συγκεκριμένα δεν πήραμε καμία απάντηση για εκπτωτικές ενέργειες από επαγγελματικούς συλλόγους αλλά και οι φορείς δεν επιχορήγησαν τα Αστικά λεωφορεία που σημειωτέων δεν έχουν δρομολόγια προς Άρτα τους μήνες Ιούλιο , Αύγουστο.
Στην συνέχεια των αρνητικών αποτελεσμάτων απευθυνθήκαμε στους συναδέλφους μέλη μας , να μας απαντήσουν γραπτώς με σφραγίδα και υπογραφή στα παρακάτω ερωτήματα :
*ΕΡΩΤΗΣΗ 1η
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ (ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ , ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΗΤΗΣΗ)
*ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

Με ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ποιο χρονικό διάστημα θα προτείνατε για την εφαρμογή του?
1) ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΑ (4/7/20 ΕΩΣ 29/8/20– 9 ΣΑΒΒΑΤΑ)
2) 11 ΙΟΥΛΙΟΥ έως και 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (6 ΣΑΒΒΑΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
*ΨΗΦΙΣΑΝ 297
-ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
-ΚΛΕΙΣΤΑ 233(78,5%)
-ΑΝΟΙΧΤΑ 64 (21,5%)
-ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
-ΙΟΥΛΙΟ – ΑΥΓΟΥΣΤΟ 202 (87%)
-11 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 31 (13%)

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω δηλαδή :
•την αρνητική διάθεση να ‘’βάλουν πλάτη’’ επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς (ο Εμπορικός Σύλλογος έχει εκπτώσεις ΙΟΥΛΙΟ – ΑΥΓΟΥΣΤΟ) για να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όλοι μαζί καταναλωτές στην Άρτα τα Σάββατα του καλοκαιριού
• τις απαντήσεις των μελών μας στην έρευνα και την τεράστια διαφορά στις απαντήσεις
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Αιμοδότες
«Ελπίζουμε του χρόνου όσοι ‘’κόπτονται’’ για τα Σάββατα του καλοκαιριού, να ‘’βάλουν πλάτη’’ και όχι ‘’τα δικά μου…… δικά μου και τα δικά σας…… και αυτά δικά μου’’ !!! Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι , μεγάλη προσοχή στα μέτρα προφύλαξης από το κορονοϊό ,και να δίνετε αίμα γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη!!!!» σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει για το Δ.Σ., ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ.