Κάτοικοι της Καλαμιάς προειδοποιούν για το Βιοτεχνικό Πάρκο

«ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ»!!!!

Προειδοποιούν με προσφυγές στην Ε.Ε.

Μιλάνε για “Colpo grosso” με φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων

 

Με την επίκληση του επίτροπου Περιβάλλοντος της ΕΕ Καρμένου Βέλα και με υπονοούμενα για «…”Colpo grosso”με το φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader)…», κάτοικοι της Καλαμιάς, του χωριού που ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, προτείνει να χωροθετηθεί το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της Άρτας, διένειμαν κείμενο όπου καταθέτουν τις αντιδράσεις τους, για το σχεδιασμό, εν όψει και της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμιάς, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την κατασκευή στη θέση ΛΙΒΑΔΙΑ, της συγκεκριμένης κοινότητας.
Να σημειωθεί πως στην ίδια περιοχή, πριν δέκα χρόνια είχαν υπάρξει αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προσπάθεια που είχε κάνει ο τότε Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου και ο τότε Περιφερειάρχης Δ. Πανοζάχος.

Αποτέλεσμα εκείνων των αντιδράσεων ήταν να χαθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες για την Άρτα, ενώ στη συνέχεια, έγινε χωροθέτηση στην περιοχή «Κρεκούκια» της κοινότητας Αμμοτόπου, χωρίς να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί.
Αποτέλεσμα να αλλάξει άποψη ο Δήμαρχος Αρταίων, να σταματήσει κάθε διαδικασία για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί, φέρνοντας πρόταση για μελέτη όπου θα εξέταζε τα πλεονεκτήματα τριών περιοχών, αυτής στα Κρεκούκια Αμμοτόπου, στα Λιβάδια Καλαμιάς και σε περιoχή στα Ρόκκα. Η μελέτη ανέδειξε ως πλέον κατάλληλη την περιοχή ΛΙΒΑΔΙΑ Καλαμιάς.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά αντιδράσεις, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των κατοίκων, όχι μόνο θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά αφήνουν υπονοούμενα για «φαγοπότι» και πως ετοιμάζουν προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!!

Η ανακοίνωση
Ολόκληρη η ανακοίνωση που έφτασε με mail στην ΗΧΩ, και της οποίας διατηρείται η σύνταξη και το περιεχόμενο όπως στάλθηκε, αναφέρει τα εξής:
«ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ, … ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ.
Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Αρταίων, επιμελητήριο Άρτας (οι θεσμοί)
και το”Colpo grosso”με το φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader)…
650 περίπου στρέμματα υπέργονιμης γης (γη υψηλής παραγωγικότητας) όπως λέγεται παγκόσμια στην περιοχή λιβάδια στο χωριό Καλαμιά Άρτας …
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, πάνω από δέκα. Άρχισε να αναδύει μπόχα όμως την προηγούμενη Κυριακή στο χωριό Καλαμιά Άρτας όπου κάτοικοι περίμεναν άδικα να ξεκινήσει το τοπικό συμβούλιο, μιας και δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ!

Οι βασικοί παίκτες που θα συμμετείχαν στο παιχνίδι (γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται) Δήμος Αρταίων, επιμελητήριο και εταιρεία μελετών και κατασκευής ΒΙΠΕ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ!
Μετά την γνωμοδότηση της περιφέρειας Ηπείρου (και μπράβο της για αυτό), αποφασίζει η ομάδα: Δημ. Αρταιων, επιμελητήριο Άρτας, να μεταφέρουν σε άλλο γήπεδο το ματς. Λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά στον Αμμότοπο Άρτας. Ω, του θαύματος οι κάτοικοι ενθουσιάστηκαν με το νέο.
Η περιοχή τους είναι υποβαθμισμένη και μια μεγάλη επένδυση θα ωφελούσε την περιοχή! Αρχίζει το ματς , ωρίμασαν οι μελέτες , ξαφνικά εγκαταλείπει τον Αμμότοπο η ομάδα και επανέρχεται στη χαρακτηρισμένη από την Περιφέρεια γη υψηλής παραγωγικότητας στο χωριό Καλαμιά! Τί συνέβη; Με πλαστά έγγραφα , που δεν λένε ποιός τα υπέγραψε (σίγουρα όχι η περιφέρεια Ηπείρου), ωρίμασαν όπως λέγεται νέα μελέτη για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου σε τοποθεσία που προστατεύεται από την Ευρώπη.
Το ματς όμως για κακή τους τύχη φτάνει και στην ευρωπαϊκή επιτροπή απ’ όπου
(leader),θα πάρουν το πριμ της νίκης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλα δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, η Ευρώπη να αναλάβει δράση ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΏΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ . Αυτή είναι η προσέγγιση που προτείνεται από την Ε.Ε, λέει ο επίτροπος είναι η καλύτερη πιθανότητα μας ώστε να πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη μέχρι το 2030.
Το ματς λοιπόν για όσους στοιχημάτισαν στη γη υψηλής παραγωγικότητας στο λιβάδι της Καλαμιάς Άρτας, πάει από δω και στο εξής στο γήπεδο της Ε.Ε.
Ας πάνε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άρτας να “παίξουν μπάλα “στις Βρυξέλλες; Ούτε 1€ δεν θα πάρουν από το leader . Αντ’ αυτού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια…
Οι κάτοικοι της Καλαμιάς Άρτας»