Κάτω από τον ίδιο Ουρανό

«Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.» Γιώργος Σεφέρης
( από την ομιλία του κατά την απονομή του Νόμπελ, το 1963)

Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των καιρών και της κοινωνίας μας για όσο το δυνατόν περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τα πεπραγμένα μέχρι πρότινος του συλλόγου μας, τα αγκάλιασε το κοινό από όλη την Ήπειρο και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γι’ αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες συνανθρώπων μας, που για λόγους ανωτέρας βίας δε δύναται να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μας και στις διαλέξεις των τόσων σημαντικών επιστημόνων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Κοντολογίς ο Σύλλογος μη θέλοντας να αποκλείσει κανέναν από τον πανέμορφο κόσμο της Αστρονομίας, θα πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις:

1. Επίσκεψη και αστρονομική παρουσίαση την Μεγάλη Τρίτη 23/04/2019 στο Σύλλογο ατόμων με αναπηρία του Νομού Άρτας «Αγκαλιά».
2. Επίσκεψη, αστρονομική παρουσίαση και ηλιακή παρατήρηση με τηλεσκόπια του Συλλόγου, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις Δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων. Τέλος, πρόθεσή μας είναι και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, να πραγματοποιήσουμε το προσεχές διάστημα, επίσκεψη – αστρονομική παρουσίαση στα παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού (hot spot) στην Φιλιππιάδα στο Νομό Πρεβέζης.
Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά: α) τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Αγκαλιά» κύριο Ηλία Κοίλια, που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί και ενεργό μέλος του Συλλόγου και β) τη Διευθύντρια των Δικαστικών φυλακών Ιωαννίνων κυρία Ελένη Αγαπητού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, για την επίσκεψη – παρουσίασή μας στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα.

Με τιμή για το Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας,
Αστρολάβος Κατσώτης Βασίλειος