Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Βιωματικό Εργαστήρι «Μπροστά στο Γυμνάσιο»

Στις 5 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων& Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Μπροστά στο Γυμνάσιο» σε εκπαιδευτικούς των Στ’ τάξεων του Δημοτικού, μετά από αίτημα της Δ/ ντριας της Α’ / θμιας Εκπαίδευσης.

ΣΤΟΧΟΙ του προγράμματος στους μαθητές είναι:
• να εκφραστούν τα αντιφατικά συναισθήματα των μαθητών, που αναδύονται από την αλλαγή και το μεγάλωμα
• να καταλάβουν ότι η προοπτική να μεγαλώσουν είναι ένα νέο στάδιο ζωής, που μπορεί να προσφέρει και ενθουσιασμό και θετικά στοιχεία
• να προετοιμαστούν για την αλλαγή αυτή διερευνώντας πέρα από τους φόβους και τους κινδύνους, τα πλεονεκτήματα και τα εφόδια που διαθέτουν για να το αντιμετωπίσουν.
Έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος από τους δασκάλους στους μαθητές επτά (7) Δημοτικών Σχολείων: 5ο,6ο,Ανέζας, Γραμμενίτσας, Ελεούσας, Καμπής, Νεοχωρίου & θα συνεχιστούν οι συναντήσεις συνεργασίας & εποπτείας μαζί τους.
Επίσης με την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι στους γονείς των μαθητών της Στ΄ τάξης με θέμα: «Το παιδί μου Μπροστά στο Γυμνάσιο».
Υπεύθυνες της Παρέμβασης:
κ. Μπακέλα Μαρία/ Κοινωνική Λειτουργός
κ. Φλώρου Σπυριδούλα/ Κοινωνική Λειτουργός

Ευχαριστήριο από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας 
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανέζας στην διαμόρφωση δραστηριοτήτων γνωριμίας μεταξύ των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus: “Countmein, teachmeaword”το οποίο φιλοξενήθηκε στο σχολείο τον Μάρτιο του 2022.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια κα Χουσιάδα Αργυρώ και όλο τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών για την συνεχή συνεργασία που έχουμε στην σημαντική προσπάθειά τους να στηρίξουν έμπρακτα με δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις με τους εκπαιδευτικούς, με τους μαθητές και με τους γονείς. Το σχολικό έτος 2021-22 έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας στην τάξη και την καλύτερη συνεργασία σχολείου & οικογένειας.
Σας ευχαριστούμε για το αναμνηστικό δώρο και σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με αγάπη, υγεία και ειρήνη!!