Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας - «Διαχειρίζομαι ευκαιρίες της ζωής μου»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας, παράλληλα με την σχολική κοινότητα έχει δημιουργήσει ένα ενεργό δίκτυο σχέσεων- επαφών, κοινωνικών δεσμών, ένα δίκτυο πρόληψης με όλους τους φορείς με σταθερή και υποστηρικτική σχέση συνεργασίας. Ένα δίκτυο πρόληψης, ανοικτό σε επικοινωνία, σε εμπειρία, σε όλες τις πηγές πληροφόρησης, σε ζωντανή διεργασία, σαν οργανικό κύτταρο της κοινότητας.
Το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιήθηκε για συνεχόμενη χρονιά η παρέμβαση με τίτλο: «Διαχειρίζομαι ευκαιρίες της ζωής μου» με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στόχος της παρέμβασης ήταν η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, η ευαισθητοποίηση, η στήριξη, των εκπαιδευόμενων, η ανάδειξη της ιδέας ότι η πρόληψη μας αφορά όλους.
Δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις «παγίδες» εγκλωβισμού και εξάρτησης και πως πρέπει σε δύσκολες συνθήκες να αναζητούμε τρόπους υποστήριξης ο προβληματισμός ήταν για θετικές επιλογές και πηγές βοήθειας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε ως εξής:
-Πέμπτη 2/2/2023:«Εξαρτήσεις – Αντιμετωπίζοντας τα αίτια»(απαντώντας στους προβληματισμούςσε μια πρώτη προσέγγιση ενημέρωσης &ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων και φιλοσοφία πρόληψης).
-Τρίτη 21/3/2023: «Γνωρίζω τον εαυτό μου – Επικοινωνώ με τους άλλους»
-Παρασκευή 5/5/2023: «Πηγές –αιτίες άγχους- Διαχείριση».
Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή του ΣΔΕ κ. Ανδρέα Ανδρέου, τους καθηγητές και τους εκπαιδευόμενους Α΄ και Β΄ έτους για την συνεισφορά τους σε όλη την διεργασία της ομάδας -έναν προς έναν- για το μοίρασμα, την συνεργασία και την αλληλεπίδραση, σημαντικό παράγοντα αποτελεσματικότητας της παρέμβασης.
Υπεύθυνη για την ομάδα ΣΔΕ και την εφαρμογή του ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κα Φλώρου Σπυριδούλα.