Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας

«Παρέμβαση Πρόληψης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημα του εκπαιδευτικού κου Παπαδόπουλου Θωμά και του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Δ/ντή κο Βάσσιο Φώτη υλοποιεί «Παρέμβαση Πρόληψης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας». Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από τον Επιστημονικό υπεύθυνο ΘΕΟΔΩΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟ, «Ο κύκλος των παρεμβάσεων είναι σε εξέλιξη στην Στ΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς & αφορά:
1.Εκπαίδευση & στήριξη του εκπαιδευτικού στην εφαρμογή υλικού στους μαθητές για την «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
2.Παρέμβαση στους μαθητές από το Κέντρο Πρόληψης
1η συνάντηση: «Το δέντρο της συνεργασίας» με στόχο τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας & τη θέσπιση κανόνων για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας – τάξης
2η συνάντηση: «Αξίζω» με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
3.Παρέμβαση στους γονείς με τίτλο: «Πως μπορώ να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου» με στόχο να ενημερωθούν οι γονείς για την παρέμβαση που υλοποιείται στους μαθητές με θέμα: «Γυμνάσιο ερχόμαστε!» και να συνειδητοποιήσουν, πως ο τρόπος που επικοινωνούμε μπορεί να διευκολύνει ή να περιορίζει τη σχέση που δημιουργούμε με το παιδί μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία στην υλοποίηση του Προγράμματος, την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας κα Βασιλείου Κλεοπάτρα, τον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού κο Βάσσιο Φώτη, τον εκπαιδευτικό της τάξης Κο Παπαδόπουλο Θωμά, που δείχνει απεριόριστη βοήθεια, στήριξη, νοιάξιμο, ενδιαφέρον για την εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές, καθώς επίσης και τους γονείς για την συνεργασία & τη συμμετοχή τους!
Επιπλέον τους ίδιους τους μαθητές, τόσο για την ενεργή συμμετοχή τους, την αποδοχή, την χαρά, όσο και το ενδιαφέρον που έδειξαν στις συναντήσεις!
Υπεύθυνη της συνολικής παρέμβασης: κ. Μπακέλα Μαρία/ Κοινωνική Λειτουργός».