Κήρυξη πανελλαδικής απεργίας ΟΙΥΕ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΟΙΥΕ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 28/2/2024, που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα σταματήσουν την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε στοιχειώδη αγαθά και υπηρεσίες.
Εδώ και τρία χρόνια, το εισόδημα των εργαζομένων συνεχίζει να συρρικνώνεται λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε μια σειρά βασικά προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης (τρόφιμα, ενέργεια με χρωματιστά τιμολόγια, καύσιμα), στα ενοίκια αλλά και στα στεγαστικά δάνεια λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Οι μισθοί μας επαρκούν μόνο για 19 ημέρες (έρευνα ΓΣΕΒΕΕ) και ένα νέο κύμα φτωχοποίησης χτυπά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την κυβέρνηση να μην παίρνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρο για να την καταπολεμήσει. Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαταστήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ως εργαλείο για τη διαμόρφωση των μισθών αλλά και την επαναφορά των κλαδικών μας συμβάσεων που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες με ουσιαστική λειτουργία της Μεσολάβησης και Διαιτησίας του ΟΜΕΔ.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, στέλνοντας το μήνυμα της αντίστασης και της ανατροπής αυτών των αντεργατικών αντικοινωνικών πολιτικών