Καθόλα δεκτή κρίθηκε η προσφυγή των Καλαντζή - Παπαβασιλείου

Παράνομη η απόφαση συγκρότησης της ψευτοεπιτροπής που αποφάσισε το κλείσιμο του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (!)

Όλα τα σημεία του κώδικα των ΟΤΑ για τη σύσταση και συγκρότηση επιτροπών παραβίασε η απόφαση σύστασης της περιβόητης ψευτοεπιτροπής για «τη διοίκηση και παρακολούθηση έργου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ Αμεα)» και βέβαια η προσφυγή της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟ» (σ.σ. την υπέγραψαν οι κ.κ. Νίκος Καλαντζής και Βασίλειος Παπαβασιλείου) εναντίον αυτής της απόφασης έγινε καθόλα δεκτή, από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας (ΑΔΑ 6ΚΘΠΟΡ1Γ-4ΙΜ).

Στην ανακοίνωση της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟ» σημειώνονται τα εξής: «Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ψευτοεπιτροπή έλαβε παρανόμως απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, μία απόφαση που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, τα ΑΜΕΑ και τους γονείς τους και άρθηκε χάρη στις δικές μας δυναμικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας με την οποία έγινε αποδεκτή η προσφυγή μας, αυτή δεν συστάθηκε νόμιμα και σύμφωνα με το άρθρο 70 του Ν. 3852/2010 όπου προβλέπεται ότι η συγκρότηση επιτροπών γίνεται με Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, ώστε να εκφράζεται και να εκπροσωπείται η λαϊκή βούληση.

Επίσης σημειώνει ότι οι Επιτροπές επεξεργάζονται προτάσεις τις οποίες εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και επουδενίδεν λαμβάνουν και εκτελούν αποφάσεις, όπως παρανόμως έπραξε η συγκεκριμένη ψευτοεπιτροπή.

Επιπλέον σημειώνεται ότι δεν τηρήθηκε η ποσόστωση των δύο φύλλων και αρκετά ακόμη.
Συμπερασματικά ήταν μία παράνομη απόφαση και κρίθηκε αρμοδίως. Ο εισηγητής της εμφανώς ανενημέρωτος, παραπλάνησε τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του τα οποία ψήφισαν μία μη νόμιμη απόφαση, αδιαφορώντας για τις δικές μας παρατηρήσεις και αντιδράσεις.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της «Νέας Πορείας για τον Δήμο Ζηρού» δηλώνουμε ότι θα πράττουμε καθημερινά στο ακέραιο τον αντιπολιτευτικό ρόλο.

Δεσμευόμαστε ότι, ειδικά αυτή την περίοδο, που ο δήμαρχος περνάει την περιπέτεια με την υγεία του και του ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση, θα περιφρουρήσουμε στο έπακρο τον θεσμικό και δημοκρατικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και θα διεκδικούμε συνεχώς προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Όσο για την αποδοχή της προσφυγής δεν αισθανόμαστε δικαίωση η οποία είναι αυτονόητη. Αντίθετα νιώθουμε λύπη που ο Δήμος Ζηρού κατρακύλησε και η διοίκηση σύρθηκε από κάποιους κι έλαβε μία παράνομη απόφαση.
Ας αναλογιστούν όλοι όσοι παραπλανήθηκαν και ψήφισαν τη συγκεκριμένη ψευτοαπόφαση, τη ζημιά που προκάλεσαν στην εικόνα του Δήμου μας αλλά και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».