Και εγένετο…584 Τάγμα Πεζικού

Οριστικά και η τυπική διάλυση του ΚΕΝ Άρτας

-Για αναβάθμιση μιλά ο Δήμαρχος Αρταίων

-Δημιουργία Πράσινου Σημείου του Δήμου Αρταίων » με 933 χιλιάδες ευρώ

Η τυπική τελετή διάλυσης του ΚΕΝ, και η μετονομασία του σε 584 Τάγμα Πεζικού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε μια τελετή στην οποία παραβρέθηκαν τοπικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Στρατού,
Στην τελετή διάλυσης του ΚΕΝ, παρευρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώτος Διοικητής του ΚΕΝ Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Μπουκουβάλα και Κωνσταντίνο Χαρακλιά κ.α.

Το Κέντρο συγκροτήθηκε την 2η Νοεμβρίου 2011, διαδεχόμενο το ΚΕΥΓ στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Τχη (ΠΒ) Κωνσταντίνου Βερσή», ο οποίος την 23η Απριλίου 1941, ως Δκτής Μοίρας Πυροβολικού, διαταχθείς να παραδώσει στους Γερμανούς τη Μοίρα του, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, αφού χαιρέτησε τους υφισταμένους του, έθεσε τέρμα στη ζωή του, στο ύψωμα Ραψίστης.
Πλέον από την 1η Φεβρουαρίου ενεργοποιείται και θα λειτουργεί στο Στρατόπεδο «Βερσή», το 584 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά να ενεργοποιηθεί και πάλι ο θεσμός των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.

Αναβάθμιση
«Η αναβάθμιση και η ενδυνάμωση του στρατοπέδου της Άρτας, ήταν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αρταίων, όλων των Φορέων αλλά και της Τοπικής Κοινωνίας. Πλέον το στρατόπεδο της Άρτας, θα έχει αποστολή και σκοπό, οπότε θα έχει και περισσότερους αξιωματικούς και φαντάρους σε μόνιμη βάση. Παράλληλα θα λειτουργεί και ως ΚΕΝ, δηλαδή θα λαμβάνουν την αρχική τους εκπαίδευση και θα ορκίζονται οι φαντάροι και μετά θα αποστέλλονται στις μονάδες τους. Η προσπάθεια και διεκδίκηση όλων μας έφερε ένα καλό αποτέλεσμα για τον τόπο μας » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης.

Βαρέλης
Για την μετατροπή του ΚΕΝ Άρτας, έκανε ανάρτηση και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης στην οποία αναφέρει: «Τέλος εποχής σήμερα για το ΚΕΝ Άρτας του οποίου υπήρξα 1ος Διοικητής μετά την απόφαση για την ενεργοποίηση του ως 584 Μ/ΠΤΠ . Εύχομαι στον Δκτή και προσωπικό πλέον του 584 Μ/Π ΤΠ υγεία, δύναμη και επιτυχία στην αποστολή τους. Να σημειωθεί ότι η νέα μονάδα θα συνεχίσει την αποστολή του ΚΕΝ ΆΡΤΑΣ στην ειρήνη όπως μέχρι σήμερα».

Το Κεντρικό Πράσινο Σημείο 

Εν τω μεταξύ, υπεβλήθη από το Δήμο Αρταίων προς ένταξη για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2019-2020» το έργο με τίτλο » Δημιουργία Πράσινου Σημείου του Δήμου Αρταίων » προϋπολογισμού 933.850,14 ευρώ . όπως είναι γνωστό, το Πράσινο Σημείο θα χωροθετηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αρταίων δίπλα από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), κοντά στην Γέφυρα Καλογήρου. Το έργο περιλαμβάνει την Κατασκευή του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, την Προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και Δράσεις Ευαισθητοποίησης των πολιτών και Δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, η υλοποίηση των Πράσινων Σημείων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες, κατευθύνσεις και δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής και της Εθνικής Νομοθεσίας. Επίσης αναφέρεται ότι η λειτουργία του Κεντρικού Πράσινου Σημείου εντάσσεται στο εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων που εκπονήθηκε από τον Δήμο Αρταίων και σταδιακά υλοποιείται.

Κοπή πίτας
Την κοπή της πίτας πραγματοποίησαν οκτώ σύλλογοι που ασχολούνται με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
«Ο Δήμος Αρταίων για την στήριξη των ανθρώπων αυτών, έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκοριζο, θα παραχωρήσει έκταση για την δημιουργία κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ, έχει εντάξει στο τεχνικό του πρόγραμμα την δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ και εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε πεζοδρόμια, σήμανση, φωτεινοί σηματοδότες κ.α., καθώς επίσης θα προχωρήσει και στην αγορά νέου λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου μας. Στηρίζουμε εμπράκτως το έργο των Συλλόγων αυτών και των συνδημοτών μας!» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Στους μοντελιστές
Ο Δήμος Αρταίων στηρίζει τις προσπάθειες των μελών της Λέσχης Μοντελιστών Άρτας είτε με δράσεις στην δημοτική βιβλιοθήκη, στην πανελλήνια έκθεση της Άρτας κ.α. με σκοπό την γνωριμία των δημοτών μας με τον μοντελισμό.
«Είναι άξια συγχαρητηρίων αυτή η προσπάθεια, η οποία εκτός από τον ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, βοηθά και στην εξωστρέφεια και στην τουριστική κίνηση της πόλης μας, μιας και συμμετείχαν αποστολές άλλων λεσχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ανεπιτήρητα
Τέλος, ο Δήμος Αρταίων δια μέσου του αρμόδιου αντιδημάρχου, ειδοποιεί τους κτηνοτρόφους, για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπροβάτων και βοοειδών)/.
«Η Υπηρεσία του Δήμου θα προβεί σε όλες σύννομες ενέργειες για την εφαρμογή του Νόμου, προς αντιμετώπιση του προβλήματος, των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, και την προάσπιση των περιουσιών των συμπολιτών μας. Ως εκ’ τούτου άμεσα θα ξεκινήσει η πιστή εφαρμογή όλων των διατάξεων του νόμου » ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας, Παντελής Κωλέτσος.

Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων απέστειλε σχετική επιστολή προς τους Προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων με σκοπό την ενημέρωση των κτηνοτρόφων, ώστε να διατηρούν αυστηρά τα ζώα τους εντός της σταβλικής τους εγκατάστασης ή όταν τα ζώα πρέπει να εξέρχονται αυτής, να διασφαλίζεται πάντα η συνοδεία και η επιτήρησή τους.
Επίσης, το έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου θα αναρτηθεί στα κοινοτικά καταστήματα, και παρακαλούνται οι Πρόεδροι να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία του Δήμου σε περίπτωση ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας ανεπιτήρητων ζώων, ώστε να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.