
Και ο Παναγιώτης στην καμπάνια Movember
Ο Παναγιώτης Γαλάνης, γυναικολόγος και πολύτιμος εθελοντής των «Επιστήθιων Φίλων», συμμετέχει φέτος στην καμπάνια Movember και στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: «Φροντίζω την υγεία των γυναικών. Στηρίζω και την πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη.»
Σε ανάρτησή για τον Παναγιώτη Γαλάνη οι Επιστήθιοι Φίλοι σημειώνουν: «Όσοι τον γνωρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας, ξέρουμε καλά πόσο σταθερά βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες της Άρτας, σε κάθε ενημέρωση και σε κάθε κλινική εξέταση που διοργανώνουμε. Με την ίδια ευαισθησία, αγκαλιάζει και το φετινό μας μήνυμα: η υγεία των ανδρών χρειάζεται προσοχή, ενημέρωση και έγκαιρο έλεγχο.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύχρονη προσφορά του στον Σύλλογο και για τη δημόσια συμμετοχή του σε μια καμπάνια που αφορά όλους μας. Και μην ξεχνάμε τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες πρόληψης:
• Έλεγχος PSA & κλινική εξέταση από τα 50
• Από τα 45 όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό
Η πρόληψη είναι στάση ζωής.
Συνεχίζουμε».
Κατολίσθηση
Καταστροφικό περιστατικό στα Άγναντα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, από σοβαρή κατολίσθηση που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε τμήμα του Πάνω Μαχαλά, μετά το νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ήπειρο.
Μόνιμο πάρκιγκ!
«Έχουμε κουραστεί. 10 χρόνια συναντήσεις, έγγραφα, προτάσεις. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ουδείς νοιάζεται».
Ο Σύλλογος Φίλων Αγία Θεοδώρα Άρτας με ανάρτησή του για το θέαμα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην πλ. Αγίας Θεοδώρας.
Έκθεση Εικαστικών Έργων
Εκ μέρους της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου, ενημερώνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Έργων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Γλάρος» του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος».
Η έκθεση αποτελεί κεντρική δράση του ARTEMIS Diversity Day και παρουσιάζει έργα φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Καλών Τεχνών, τα οποία ερμηνεύουν, μέσα από σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις, την έννοια της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.
Δήμος Ιωαννιτών: στο διεθνές δίκτυο Strong Cities Network
Ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και της πρόληψης του εξτρεμισμού, καθώς εντάσσεται πλέον επίσημα στο Strong Cities Network (SCN), το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του μίσους, της πόλωσης και των φαινομένων βίαιου εξτρεμισμού σε τοπικό επίπεδο.
Το Strong Cities Network ιδρύθηκε το 2015 στον ΟΗΕ και αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εργαλείων και καλών πρακτικών, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών, ανθεκτικών και δημοκρατικών πόλεων. Στο δίκτυο συμμετέχουν περισσότεροι από 280 δήμοι από όλο τον κόσμο, ενώ δίνει έμφαση στην ενίσχυση των τοπικών ηγεσιών, στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης και κοινωνικής ένταξης.
Με την ένταξή του στο SCN, ο Δήμος Ιωαννιτών ενισχύει τη δέσμευσή του για μια πόλη ανοιχτή, δημοκρατική και ασφαλή για όλους, ενώ αποκτά πρόσβαση σε διεθνείς πρακτικές, εκπαιδεύσεις και εξειδικευμένους πόρους για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της κοινωνικής πόλωσης.
Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον συνεργασίας, προωθώντας δράσεις που ενδυναμώνουν τους νέους, τις κοινότητες και τους ευάλωτους συμπολίτες.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας σε δήλωσή του τόνισε:
«Η συμμετοχή μας στο Strong Cities Network αποτελεί μια καθαρή επιλογή υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας της δημοκρατίας. Θέλουμε τα Γιάννενα να είναι μια πόλη που δεν φοβάται, μια πόλη που ενώνει και δίνει ευκαιρίες σε όλους. Με εργαλεία, εκπαίδευση και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο, θα σχεδιάσουμε στοχευμένες πολιτικές που θωρακίζουν την τοπική κοινωνία απέναντι στη μισαλλοδοξία και την πόλωση».
Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας.
Πέρυσι, η εκδήλωση (28/11/2024, στην Εταιρεία Φίλων του Λαού με Ομιλίες των Αντωνία Τριχοπούλου, Θεοχάρη Θεοχαρίδη, Βίβιαν Ντετοπούλου και χαιρετισμούς από τους Jaime Lillo και Ανέστη Μαυροειδή) ήταν αφιερωμένη στη Μεσογειακή Διατροφή. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας θα είναι αφιερωμένη στο κάλεσμα εγρήγορσης απέναντι στην απειλή των Αρωματικών Υδρογονανθράκων Ορυκτελαίων (ΜΟΑH).
Για τον σκοπό αυτό, η 4Ε διοργανώνει την Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 εσπερίδα στην Αίθουσα 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) με θέμα «Οι Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες Ορυκτελαίων (ΜΟΑΗ) απειλούν την ελαιοκομία. Ενημέρωση – Συζήτηση – Προτάσεις».
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή , σας περιμένουμε όλους είτε δια της φυσικής σας παρουσίας είτε μέσω livestreaming στην πλατφόρμα του YouTube.
Απάτη με λεία 3.000 ευρώ στην Άρτα
Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα την 26-09-2024 στην Άρτα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος, προσποιούμενος τον λογιστή, τηλεφώνησε σε ημεδαπή και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, την έπεισε να ακολουθήσει τις οδηγίες του, με αποτέλεσμα να μεταφέρει εκείνη το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ σε λογαριασμό, που διακριβώθηκε ότι ανήκει στην κατηγορούμενη.
Συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
Η 14η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, θα διεξαχθεί ΔΙΑ-ΖΩΣΗΣ στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ν. Ζέρβα 2 – 4ος όροφος, Ιωάννινα) και ταυτόχρονα με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
(μεικτή συνεδρίαση), την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Συζήτηση, υποβολή προτάσεων και λήψη αποφάσεων για την διαδικασία αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε στους Δήμους της Ηπείρου η πρόσφατη κακοκαιρία.
2. Ενημέρωση για το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (Αλεξανδρούπολη 6-8/11/2025) – Λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή των προτάσεων του Συνεδρίου.
3. Έγκριση μετακίνησης για τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου 2025
4. Προγραμματισμός έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.
5. Ορισμός εκπροσώπων σε συμβούλια και επιτροπές.
6. Εξέταση αιτημάτων Δήμων και Φορέων.
7. Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.
Διανομή τροφίμων
Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων, προχωρά στην διανομή Διανομή τροφίμων και προϊόντων ατομικής υγιεινής από τις Κοινωνικές Δομές για τους δικαιούχους του.
Η διανομή πραγματοποιείται από τις 10:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκονται στην οδό Αρτινών Πεσόντων.




