Καραϊσκάκεια 2020 στην Σκουληκαριά Άρτης

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, στο πλαίσιο των Καραϊσκάκειων 2020, στην γενέτειρα του ήρωα, Σκουληκαριά Άρτης, όπου φυλάσσονται και τα οστά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ετέλεσε επιμνημόσυνο δέηση, εις μνήμην του ήρωα της επαναστάσεως του 1821, Γεωργίου Καραϊσκάκη,
Παρέστησαν εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Κεντρική ομιλήτρια στις εκδηλώσεις “Καραϊσκάκεια 2020 ” ήταν η κ. Αλντάνα Φίλου – Πατσαντάρα που στην ομιλία της τόνισε πως ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη σφραγίζει την ιστορική σχέση που υπάρχει μεταξύ Σκουληκαριάς και Αράχωβας και δημιουργεί τις βάσεις εν όψη της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 λογω του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.
Η Αλτάνα Φίλου γεννήθηκε στην Αράχωβα Βοιωτίας, όπου και τελείωσε το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως Δικηγόρος, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, στο Αμβούργο και στην Κωνσταντία της Γερμανίας, όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ στον κλάδο του Συνταγματικού Δικαίου με τον βαθμό, «Άριστα».

Στη συνέχεια και μετά από πρόσκληση του Ερευνητικού Κέντρου Max-Planck για Δημόσιο Διεθνές και Συγκριτικό Δίκαιο, στη Χαϊδελβέργη, ξεκίνησε την καριέρα της εκεί, ως Εισηγήτρια για την Ελλάδα και την Κύπρο σε θέματα Διεθνούς Δημοσίου και Συνταγματικού Δικαίου, όπου και συνεχίζει να εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι Μέλος σε πολλούς Επιστημονικούς Συλλόγους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παντρεμένη με τον Έραστο Φίλο, έχει δύο παιδιά και ζει με την οικογένειά της στις Βρυξέλλες. Δεν ξεχνά τις ρίζες της που είναι βαθιές και δυνατές γι΄αυτό και επιδίδεται, τελευταίως, στη συγγραφή βιβλίων με θέματα από τη ζωή και την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Αράχωβας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, τιμώντας τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη, στη γένέτειρά του, στη Σκουληκαριά Άρτας, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020, η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
“Η πολιτιστική μας ταυτότητα και η ιστορική μας μνήμη είναι θεμέλιοι λίθοι που στηρίζουν την πορεία μας”, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.