Καρυστιανού για Τέμπη: Αρκετά με την ατιμωρησία υπουργών και τη διαφθορά που σκοτώνει

Εκδήλωση με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις 1.500.000 υπογραφές των πολιτών με αίτημα «την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου το παρών έδωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στην εκδήλωση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά, η διαφθορά σκοτώνει».
Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ., Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.

«Ένα τραγικό γεγονός ανάγκασε εμάς τους πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από ένα εκατομμύριο Ελλήνων και ζητεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αδιαφορία των πολιτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η προστασία του πολίτη δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα. Ο πολίτης αντιμετωπίζεται τιμωρητικά από το κράτος είπε ακόμα, και εφαρμόζει την πολιτική αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους πως μπορούμε να μιλάμε για ακαταδίωκτο; διερωτήθηκε και ζήτησε έλεγχο.

Η κα Καρυστιανού άσκησε κριτική και προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι απουσιάζει από την εκδήλωση, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά θέματα. «Έχω δικαίωμα ως μάνα και ως πολίτης να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου», είπε επίσης.
Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» ήταν η συγκλονιστική έναρξη της ομιλίας της προέδρου του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, κατά την παρέμβασή της στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στα γραφεία του δικηγορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών.

«Βλέπουμε πως η Βουλή, παρά τον μεγάλο αριθμό των βουλευτών, δεν καταφέρνει να φανεί αρωγός σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Έτσι, αναγκαζόμαστε εμείς οι πολίτες να καταθέσουμε σήμερα αίτημα αναθεώρησης και άρσης ασυλίας των πολιτικών με απαίτηση να υλοποιηθεί άμεσα» πρόσθεσε η κα Καρυστιανού. «Και επειδή τα ερωτήματα αυτά καίνε την ψυχή μου, θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο και να απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.