Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από την ΠΣΕ

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάκη Κιάμο καταθέτουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο !

Από το νοσοκομείο Αρτας
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 24/11/2019 ημέρα Κυριακή στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στην Περάνθη Άρτας.
Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στην Περάνθη Άρτας από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Περάνθης.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι: Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα. Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα: Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού. Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης. Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Τόμας Μπέρνχαρντ: ο ερημίτης, ο προφήτης, ο συγγραφέας
Ο Τόμας Μπέρνχαρντ (Thomas Bernhard, 1931-1989) ανήκει στους συγγραφείς εκείνους, στους δυναμικούς δημιουργούς, που, ενώ γράφουν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, προλογίζουν/ προοιωνίζονται/ προδιαγράφουν το πιο αιχμηρό και ενδιαφέρον μέρος της λογοτεχνίας του 21ου αιώνα. Δημιουργούν διαλεκτικά: παίζουν με την εσωστρέφεια και την εξωστρέφεια συνάμα, καταβυθίζονται στο παρελθόν, ενώ ζουν μανιωδώς και με τα μάτια διάπλατα στο παρόν, στοχαζόμενοι (συνήθως ως ζοφερότητα) το μέλλον. Μοιάζουν ερημίτες, ενίοτε και μισάνθρωποι, ενώ η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μειλίχιους νόες που θέλουν να κρύψουν την παλλόμενη ευαισθησία τους πίσω από μια προστατευτική στρυφνότητα.

«Επιστροφή στην Κανονικότητα» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο!
Stand up comedy για δύο βραδιές στο Θέατρο Έκφραση
Στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) επιστρέφει ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος για δύο παραστάσεις την Δευτέρα, 25 και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου με τη stand up comedy παραγωγή «Επιστροφή στην Κανονικότητα»! Η παράσταση περιλαμβάνει, όπως πάντα, κοινωνική και πολιτική σάτιρα μέχρι να του… βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν σε μια μπανιέρα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα! Ηχοληψία: Άρης Πρόδρομος. Ώρα έναρξης: 21:30. Διάρκεια: 90 λεπτά.
Εισιτήριο: Κανονικό 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (Άνεργοι / Φοιτητές / ΑμεΑ). Προπώληση γίνεται στο Θέατρο Έκφραση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651 554505 & 6907500710.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Προβολή του ντοκιμαντέρ =«Village Potemkin»
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Village Potemkin» του Δομίνικου Ιγνατιάδη στην αίθουσα Δημητρίου Χατζή (Παλαιά Σφαγεία) στις 19:30.
Η ταινία του Δομίνικου Ιγνατιάδη, που έκανε την πρεμιέρα της στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, είναι η ιστορία έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, για την απεξάρτηση τους από την ηρωίνη. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τις ουσίες και τους κατασκευασμένους μύθους που συνοδεύουν την τοξικομανία, μέσα από προσωπικές ιστορίες πρώην χρηστών που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντι στον εθισμό.
Ο Δομίνικος, πρώην χρήστης ουσιών περιπλανώμενος σε μια Αθήνα που καταρρέει, με ένα ποδήλατο και μία κάμερα go-pro, συναντά ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εκείνον, προσπαθούν να μείνουν καθαροί. Η χαρά του πιώματος, η κατάρρευση, η αποδοχή του προβλήματος, η ανάρρωση. «Καθαροί» πια, μαρτυρούν την πορεία τους προς την αυτογνωσία και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και της αντίληψής τους για τη ζωή.

Σεμινάριο Καρδιολογίας στο Μέτσοβο
Στις 22 και 23 Νοεμβρίου
Σημαντικός αριθμός Καρδιολόγων θα βρίσκονται στο Μέτσοβο την Παρασκευή 22/11 και το Σάββατο 23/11 το πλαίσιο σεμιναρίου που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.
ι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια για την Προληπτική Καρδιολογία, τις Αρρυθμίες, την Κλινική & επεμβατική Καρδιολογία, την Καρδιαγγειακή Απεικόνιση, θέματα που σχετίζονται με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή κλινική τους εργασία.
Η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να προσφέρει συνεχώς νέες γνώσεις στον Έλληνα καρδιολόγο, τόσο τον ειδικευμένο όσο και τον ειδικευόμενο.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν με ομιλίες Καρδιολόγοι από διάφορα Πανεπιστημιακά και Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας.
Το μεγάλο φάσμα θεματολογίας του επιστημονικού προγράμματος καλύπτει τις ανάγκες επιμόρφωσης όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική.
Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Διάσελου στο Μέτσοβο από την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, και η συμμετοχή για κάθε ενδιαφέρομενο είναι Δωρεάν.