Καταγγελία από την παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Δήμου Ν. ΣΚΟΥΦΑ «Φαρμάκι» Καθαριότητα και Ηλεκτροφωτισμός

Αύξηση κατά 20% των δημοτικών τελών

Προεκλογικά ο Δήμαρχος υπόσχονταν μειώσεις

Μεγάλη επιβάρυνση σε καταστήματα και κατοικίες

 

Επίθεση στη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Κώστα Παπασιώζο εξαπέλυσε η παράταξη της μειοψηφίας στον Δήμο Ν. Σκουφά Ενωτική Πορεία με αφορμή την αύξηση κατά 20% αυξάνονται τα δημοτικά τέλη –ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας- στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες όπως καταστήματα, κατοικίες και άλλους χώρους.

«Προεκλογικά ο κ. δήμαρχος διαλαλούσε ότι τα δημοτικά τέλη είναι από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα και αυτός θα τα μείωνε» τονίζεται στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Πορεία, υπογραμμίζοντας πως οι προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν ήταν ένα ακόμη ψέμα και υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του Δήμου είναι ανίκανη να οργανώσει λειτουργικές και αποδοτικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωτικής Πορείας Δήμου Ν. Σκουφά αναφέρει:
«Οφείλουμε να ενημερώσουμε του συμπολίτες μας ότι η δημοτική επιτροπή του κ. Παπασιώζου ψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 20% καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες χρήσης, κατοικίες, καταστήματα και άλλους χώρους, παρουσιάζοντας την αύξησή τους σαν κάτι το αναπόφευκτο, προκειμένου να προκύψει ο αναγκαίος εξορθολογισμός.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τα μισά νοικοκυριά να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, οι δημότες, και οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν υπέρογκα τέλη και χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για να βελτιωθεί η κατάσταση αφού η διοίκηση παραμένει ανίκανη να οργανώσει λειτουργικές και αποδοτικές υπηρεσίες.

Ήδη από τα στοιχεία, τους πίνακες και τις προβλέψεις που παρουσιάζονται στην εισήγηση της δημοτικής επιτροπής προκύπτει ότι τα εισπραχθέντα ποσά των κάθε είδους ανταποδοτικών εσόδων και δαπανών για το 2024 βρίσκονται κάτω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και μικρότερα
του 2023.

Προεκλογικά φυσικά ο κ. δήμαρχος διαλαλούσε ότι τα δημοτικά τέλη είναι από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα και αυτός θα τα μείωνε. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να εισηγηθεί και να ψηφίσει την αύξηση.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν άλλο ένα ψέμα στον μανιώδη αγώνα για την εξουσία. Η διοίκηση Παπασιώζου ακολουθεί μια πολιτική που καθημερινά σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των
πολιτών. Δυστυχώς ο χρόνος δείχνει ότι οι δημότες θα πληρώσουν το τίμημα αυτής της αποτυχημένης επιλογής».