Καταγγελία Νίκου Φίλη

Άρνηση Γ. Στύλιου για σύγκλιση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές κι ενώ άλλες Επιτροπές του Κοινοβουλίου λειτουργούν, η Επιτροπή για το εθνικό ζήτημα της Παιδείας οδηγείται στην απαξίωση και δεν συνεδριάζει», αναφέρει σε καταγγελία του ο Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης. Πρόκειται για την Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της οποίας πρόεδρος είναι ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, «πριν δύο ημέρες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουμε στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής κο Κώστα Τασούλα και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κο Γεώργιο Στύλιο, τη σύγκλησή της εν όψει κρίσιμων ρυθμίσεων για την εκπαίδευση. Ρυθμίσεις που η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως περιέφερε επικοινωνιακά σε διάφορα ΜΜΕ, χωρίς να αποκαλύπτει το ακριβές περιεχόμενό τους.

Και συνεχίζει ο Ν. Φίλης: «Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής είδαν με κατανόηση το αίτημά μας, όμως, αυτό προσέκρουσε στην αδιαλλαξία της κυρίας Κεραμέως και την περιφρόνηση των κοινοβουλευτικών θεσμών εκ μέρους της.
Η επιλογή της Υπουργού Παιδείας επαναφέρει παμπάλαια ήθη στη νέα διακυβέρνηση, υποτάσσοντας τη δημοκρατική τάξη και την κοινοβουλευτική διαδικασία στις ανάγκες της πολιτικής-επικοινωνιακής διαχείρισης. Μια τέτοια τακτική της κυρίας Υπουργού, δεν περιποιεί τιμή ούτε στο αξίωμά της, ούτε στη λειτουργία του Κοινοβουλίου…. Αυτό είναι που θέλει τελικά η ΝΔ. Τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα αφορούν και στη λειτουργία της Βουλής. Διαδικασίες fast-track νομοθέτησης, με τους βουλευτές στο περιθώριο, χωρίς διαβούλευση με τους φορείς, με το λαό φλομωμένο στα ψέματα και στα fake news, προκειμένου να προωθούνται ρυθμίσεις που κλείνουν το μάτι προς συγκεκριμένα συμφέροντα… Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει δημόσια αυτή την πρακτική.

Απαιτούμε την απόσυρση των διατάξεων για την Παιδεία από αυτό το άσχετο νομοσχέδιο και την επανακατάθεσή τους σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με σεβασμό στη Δημοκρατία και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση, επιμένουμε και απαιτούμε για μια ακόμη φορά τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.