ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την προσχεδιασμένη συνδικαλιστική δίωξη- καθαίρεση και υπηρεσιακό υποβιβασμό των τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας.
Στην ανακοίνωση καταγγέλονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η διορισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νέα διοίκηση του Γ.Ν.Πρέβεζας, με επικεφαλής διοικητή τον Αρτινό κ. Δ. Σκανδάλη,την Παρασκευή 7 Μαΐου εκτέλεσε στοχευμένα, συμβόλαιο πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης, της προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Πρέβεζας και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας , ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέρφου και μιας τομεάρχη , που αποτελεί την παλαιότερη σε χρόνια υπηρεσίας νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. Μάχιμες νοσηλεύτριες που αντιμετώπισαν τις απανωτές επιθέσεις όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων της τελευταίας 10 ετίας, από την θέση των προϊσταμένων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το μοναδικό κίνητρο του νέου διοικητή είναι η δίωξη των πιο μαχητικών μελών του ταξικού σωματείου, το οποίο από την πρώτη στιγμή έδωσε σαφές μήνυμα στην νέα διοίκηση, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από την ηχηρή και μαχητική διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών, στο πιο υποβαθμισμένο νοσοκομείο της Ηπείρου. Ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από την πάλη ενάντια στην μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σαν αυτά που είδαμε να καταρρέουν στην πανδημία του κορωναϊού στα συστήματα υγείας «πρότυπο» της κυβέρνησης, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και την Σουηδία.

Οι διώξεις αυτές είναι ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια να φιμωθούν και να κατασταλούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές και τα μαχητικά ταξικά σωματεία. Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του νέου οδοστρωτήρα μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να φορτώσει τον λογαριασμό της νέας κρίσης στο λαό . (…) Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας . Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.
Ενώνουμε για μια ακόμη φορά την φωνή μας με την φωνή των υγειονομικών που μάχονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

Ανακοίνωση Τζενης Ταπραντζη-Δημοτικής Αναγέννησης για χαμό Χρηστου Ψυλλιά

Ο φίλος, ο συναγωνιστής μας Χρήστος Ψυλλιάς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι…στην ωριμότητα της ζωής του σταμάτησε το ρολόι του δικού του χρόνου. Με τον Χρήστο ξεκινήσαμε μαζί το μεγάλο ταξίδι για την «Άρτα της ζωής μας», από την πρώτη στιγμή, εκείνο το βράδυ πριν από ενάμιση χρόνο που ζήσαμε το όνειρο. Κι είχαμε βρεθεί χρόνια πριν στις γειτονιές της αγαπημένης μας Πόλης, μεγαλώσαμε, ζήσαμε και παλέψαμε γι αυτή, σε κάθε σοκάκι της, συγχρωτιστήκαμε την ανάσα της. Με ηχηρή παρουσία, σεμνότητα στην παρέμβασή του και απεριόριστο σεβασμό στην γνώμη των συναγωνιστών του, δεν κουράστηκε στην κοινή μας προσπάθεια μέχρι το τέλος του. Είμαστε συγκλονισμένοι…συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλή δύναμη σε εμάς να συνεχίσουμε χωρίς εκείνον το ταξίδι μας, χωρίς το χαμόγελό του, δίχως τα πειράγματά του, χωρίς το ιδιαίτερο χρώμα στις παρεμβάσεις και την παρουσία του, χωρίς τις έντονες ανησυχίες του για την Άρτα μας, που γεννούσε άμεσες θέσεις για όλα.
Άφησε και την ζωή του και εμάς στην μέση του δρόμου…
θα είναι πάντα κοντά μας!
Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής της <<Δημοτικής Αναγέννησης>> και η γραμματεία της παράταξης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Να μην γίνει ο COVID-19 αφορμή για πανδημία εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας & Επιχειρήσεων, εκφράζοντας εκατοντάδες Χημικών Επιστημόνων που εργάζονται στoν ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, παρακολουθεί στενάόλες τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που προκαλούνται από την επιδημία του vέου κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας και τον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι σαφές και παγιωμένο πως η ανθρώπινη ζωή, η δημόσια υγεία και η προάσπισή της είναι καθόλα υπέρτερα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, ιδιαίτερα αυτή την στιγμή. Ως επιστημονικός σύλλογος τασσόμαστε σαφώς υπέρ των μέτρων και των ενεργειών που επιβάλλουν οι κανόνες και η επιστημονική γνώση, ώστε να προστατευθούμε από την πανδημία του νεοφανούς ιού.

Την ίδια στιγμή όμως δεν παύουμε να αγωνιούμε τόσο για τις συνέπειες όσο και για την επόμενη ημέρα, όποτε αυτή υπάρξει. Δεν παύουμε να βάζουμε σε υψηλή προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων της εργασίας και την προστασία των εργαζομένων.
Η Κυβέρνηση, με μία σειρά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς εργασίας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην πλειοψηφία των εργαζομένων.
Δυστυχώς, είναι έντονο το φαινόμενο όπου συνάδελφοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή
σύμβασης και εξακολουθούν εκβιαζόμενοι να εργάζονται κανονικά εισπράττοντας κρατικά
επιδόματα πείνας της τάξης των 530 ευρώ το μήνα αντί για το μισθό τους.

Εταιρείες, που όχι μόνο δεν επηρεάστηκε ο κύκλος εργασιών τους, αλλά αύξησαν τα έσοδά τους, προχωρούν μαζικά σε αδικαιολόγητη εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση του προσωπικού τους με ταυτόχρονη ισοδύναμη μείωση των αποδοχών τους.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια χωρίς να
αναγνωρίζονται υπερωρίες ή ρεπό.
Ο ΠΣΧΒΕ δηλώνει την εναντίωσή του σε κάθε μέτρο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των
εργαζομένων, που περιορίζει αναίτια τα εισοδήματα τους, που θέτει σε ευέλικτες προσεγγίσεις εργασιακά δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις και που προκαλεί αρρυθμίες στην αγορά εργασίας θέτοντας σε κίνδυνο την εργασιακή ειρήνη.
Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομίας, Εργασίας, Ανάπτυξης κλπ) και κάθε αρμόδια Δημόσια Αρχή όπως επιληφθούν άμεσα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους και στην αγορά εργασίας γενικότερα.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τονίζουμε όμως ότι κάθε μεταβολή που κλείνει το μάτι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες μας βρίσκει αντίθετους και θα πρέπει άμεσα να ομαλοποιηθεί η αγορά εργασίας.
Η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής δε μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την προσβολή της
ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο πολιτικός κόσμος και ο κόσμος της εργασίας οφείλουν να πάρουν θέση πριν να είναι αργά.