Καταδίκη Καμμένου στην μήνυση του Αντρίκου Παπανδρέου

Σε δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για την καταδίκη του κ. Καμμένου στην μήνυση του Α. Παπανδρέου για τα CDS, αναφέρονται τα εξής:
«Η καταδίκη του κ. Καμμένου για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και την υπόθεση των CDS επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε. Ότι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία.
Πρώτος – πρώτος ο κ. Καμμένος, που ως βουλευτής της ΝΔ το 2011 επένδυσε σε ανυπόστατα ψεύδη.
Μαζί με εκείνον όμως, οφείλει μια συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι τόσα χρόνια σιωπούσε, όταν ο συγκυβερνήτης του συκοφαντούσε χυδαία το ΠΑΣΟΚ , τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του».

14 οχήματα παρέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας
Δεκατέσσερα νέα υπηρεσιακά οχήματα παρέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Ιωάννη Παππά, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βασίλη Νάκου και του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. Τα οχήματα αυτά, μαζί με τα 11 που είχαν παραδοθεί τον τελευταίο χρόνο μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, αναβαθμίζουν τον στόλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε έναν από τους πιο σύγχρονους στη χώρα. Σημειώνεται ότι στο δυναμικό της υπηρεσίας έχουν προστεθεί άλλα 7 οχήματα και 2 μοτοσικλέτες από κατασχέσεις. Σύντομα αναμένεται η παράδοση 150 αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς και εξοπλισμού διμοιρίας και μοτοσικλετιστών.
«Ευχαριστούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια μιας παραμεθόριας περιοχής με υψηλές επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενισχύοντας έτσι και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Παρατείνεται με νόμο η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών
Παρατείνονται οι προθεσμίες αναβάθμισης και υποχρεωτικής απόσυρσης ταμειακών μηχανών και συγκεκριμένα, στο νόμο 4764/2020 – ΦΕΚ Τεύχος A’ 256/23.12.2020, ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις, στο Άρθρο 77 με θέμα απόσυρση ταμειακών μηχανών – Φ.Η.Μ. αναφέρονται τα εξής:
Η παρ. 9 του άρθρου 101 του ν. 4714/2020 (A΄ 148) αντικαθίσταται ως εξής:
«9. Τα μοντέλα των Φ.Η.Μ., που εμφανίζονται ως ενεργοί στο υποσύστημα taxis και τα οποία αποσύρονται από τη χρήση, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) υπό στοιχεία ΠΟΛ. 1196/2017 (Β΄ 4486), μπορούν να αποσυρθούν χωρίς την επιβολή κυρώσεων έως και τις 31.3.2021. Τα ανωτέρω ισχύουν και για δηλώσεις παύσης των μοντέλων αυτών που υποβάλλονται μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Η ημερομηνία του πρώτου εδαφίου δύναται να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε..»