Κατασκευή αποχέτευσης σε 6ο Δημοτικό και 8ο Νηπιαγωγείο

Και νέες τουαλέτες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Στην ενίσχυση βασικών υποδομών υγιεινής σε δύο σχολεία προέβη η Δημοτική Αρχή το
προηγούμενο διάστημα. Πλέον, το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο έχουν
πλέον εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης που συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης του
Δήμου Αρταίων. Πρόκειται για ένα ακόμη πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας
που υλοποιήθηκε και με τη συμβολή της ΔΕΥΑ Άρτας.

Επιπλέον, ο Δήμος Αρταίων επισκεύασε τις τουαλέτες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ
τοποθέτησε φωτιστικά πέριξ του αύλειου χώρου και έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού στο σχολείο.
«Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει και στηρίζει όλα τα σχολεία και δίνει προτεραιότητα
σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής, στους χώρους όπου τα παιδιά, αλλά και οι εκ-
παιδευτικοί περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις σε σχολεία που ξεπερνούν το 1.5 εκ. ευρώ και συνεχίζουμε δυναμικά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Σπ. Βαρσάμη

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Γ. Βαρσάμης, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, ως Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία του Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου και του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχου Θωμά Ρίζου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία και το συντονισμό ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για το σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με την Followgreen και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
Τα παιδιά μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται για την ανακύκλωση και έτσι συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας! Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 15 σχολεία και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Απριλίου!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε, η επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Κομποτίου, με θέμα “Μάθε τα πάντα για την καρδιά σου” με εισηγητή τον ειδικό καρδιολόγο κ. Απόστολο Δήμο.

Στην Άρτα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Το Σάββατο, 2/3/2019, θα επισκεφθεί την Άρτα ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στις 10.30 π.μ. ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννη Γκολομάζο, και στις 12.00 μ.μ. θα επισκεφθεί τον Σύλλογο “Αγκαλιά”