Κατηγορηματική Δήλωση από το ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ για το γραφείο Άρτας

Δεν κλείνει Ούτε υπολειτουργεί

Θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής

Τι αναφέρεται στη δήλωση που υπογράφει ο Νίκος Καλαντζής

Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κλεισίματος ή υπολειτουργίας του γραφείου Άρτας της ΕΤΑΝΑΜ, δηλώνουν από το ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ που έχει μετατραπεί σε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ο Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, σημειώνεται πως η ΕΤΑΝΑΜ θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσα από το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.

Η παρέμβαση
Να θυμίσουμε πως για το θέμα αυτό, είχε προηγηθεί επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας προς την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονταν τα εξής:
« Κ. Πρόεδρε κ. Διευθυντή, αγαπητά Μέλη,
εδώ και μερικές μέρες λάβαμε γνώση στο Επιμελητήριο Άρτας, ότι το γραφείο της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ στην Άρτα, μετά την μετατροπή της εταιρείας σε αναπτυξιακό οργανισμό, θα υπολειτουργεί. Αν όντως ισχύει αυτή η απόφαση, θα θέλαμε να μας αναπτύξετε τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε. Θα μας δώσετε το δικαίωμα, ως μέτοχος του αναπτυξιακού οργανισμού να την χαρακτηρίσουμε βεβιασμένη».
Για το ίδιο θέμα είχε κάνει παρέμβαση και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, καταθέτοντας την διαφωνία του, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ αναφέρονται τα παρακάτω:
«Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα σχετικά με τη λειτουργία του γραφείου της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ στην Άρτα, το οποίο λειτουργεί για την υποστήριξη της επενδυτικής και οικονομικής δραστηριότητας του Νομού Άρτας.
Αναφέρουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κλεισίματος ή υπολειτουργίας του εν λόγω γραφείου.
Μετά την μετατροπή της εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ν. 4674/2020 επικυρώθηκαν αποφάσεις των προηγούμενων διοικήσεων για τη λειτουργία όλων των υφιστάμενων δομών της εταιρείας.

Η λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης προγραμμάτων Leader και ΕΣΠΑ διέπεται από κανονισμούς της Ε.Ε. και Υπουργικές Αποφάσεις.
Η ΕΤΑΝΑΜ από την ίδρυσή της (1988) έως και σήμερα μετά και τη μετατροπή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα με την εμπειρία, το προσωπικό και τις δομές της στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσα από το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει».