ΚΙΝΑΛ: Θετική ανταπόκριση σε Τροπολογία Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

Όπως ήδη είναι γνωστό , τις προηγούμενες ημέρες, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σχετικά με το δικαίωμα χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς τέκνων με αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας αυτών, τα οποία έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ειδικότερα, για την άμεση επίλυση του προβλήματος, η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής με την Τροπολογία της πρότεινε, οι εργαζόμενοι γονείς των οποίων το τέκνο τους (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι ΑΜΕΑ, και λόγω υποκείμενου νοσήματος απαγορεύεται να προσέλθει σε δομές ανοιχτής φροντίδας, να μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, εφ’ όσον δεν είναι δυνατή η εξ αποστάσεως παροχή της εργασίας τους.
Η σημαντική αυτή Νομοθετική πρωτοβουλία της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, έλαβε την θετική ανταπόκριση σχεδόν ολόκληρου του Κοινοβουλευτικού Σώματος και έγινε δεκτή.
Πλέον, με την προσθήκη αυτή στο αρ.5 της από 11.3.2020 ΠΝΠ, όπως κυρώθηκε με το αρ.2 του ν.4682/2020, καλύπτεται αυτή η παράλειψη, η οποία είχε δημιουργηθεί και συμπληρώνεται ο κύκλος των προσώπων – γονέων με τέκνα ΑΜΕΑ που έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Επιπλέον, οι ίδιες δυνατότητες θα παρέχονται και στην περίπτωση αναστολής λειτουργίας των δομών παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας.

Αναφορά για τα τουριστικά
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αναφέρει στην επιστολή του το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στην επιστολή αυτή του Σωματείου, αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους οι τουριστικές επιχειρήσεις αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στα ασφαλιστικά ταμεία και στη Δ.Ο.Υ.
Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του Σωματείου για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών και τη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και να τους ενημερώσουν σχετικά.