ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

“Ο ΧΑΦΙΕΣ” (LE DOULOS, 1962)
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 MAΡTΙΟΥ 2020
ΣΤΙΣ 16:30 ΣΤΟ “ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ”
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας πρώην φυλακισμένος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα «λάφυρα» μιας ληστείας. Στη συνέχεια αποπειράται να πραγματοποιήσει μια ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδοσίας και την τελευταία στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει την σύλληψη από την αστυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη του «χαφιέ».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA
Ο Μορίς Φοζέλ, βγαίνοντας από τη φυλακή, τακτοποιεί μερικές παλιές υποθέσεις και ετοιμάζει μια καινούρια ληστεία τράπεζας με τον φίλο του Σιλιάν. Αυτό που δε γνωρίζει είναι πως ο Σιλιάν στους κύκλους του υποκόσμου, έχει το παρατσούκλι του «χαφιέ», καθώς όλοι πιστεύουν πως είναι καταδότης της αστυνομίας.
Έχοντας υποδυθεί τον εκπληκτικό «ιερέα Léon Morin», ο Μπελμοντό ξαναβρίσκει τον σκηνοθέτη Ζαν-Πιέρ Μελβίλ για ένα θρίλερ αμερικανικού τύπου, στο οποίο αναλαμβάνει ένα σύνθετο και αμφιλεγόμενο ρόλο. Ένα νουάρ αριστούργημα και μια από τις πρώτες σπουδαίες ερμηνευτικά, εμφανίσεις του Ζαν-Πολ Μπελμοντό.

Αυτή την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 16:30,στο Σινέ Παλλάς, μια ακόμα προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με ελεύθερη είσοδο.
Γράφει, η Μήνα Κατσικογιώργου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζαν-Πιέρ Μελβίλ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Μισέλ Πικολί, Σερζ Ρετζιανί, Ζαν Ντεσαγί
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108 λεπτά

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 16:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ