Κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Άρτας

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών από το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών ν. Άρτας, αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Άρτας αντιδρώντας στην εγκύκλιο που συγχωνεύει τμήματα στα σχολεία.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν για το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ ο Πρόεδρος Λεωνίδας Γεωργούσης και ο Γραμματέας Περικλής Πάντζος, αναφέρεται: «Δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και οδηγεί στην διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Ζητάμε να αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος που συγχωνεύει τμήματα στα σχολεία αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και να μη γίνει καμία συγχώνευση – σύμπτυξη τμήματος όπως και καμία μετακίνηση μαθητή.
Ζητάμε να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να καλυφτούν τα πραγματικά κενά των σχολείων και οι ανάγκες παράλληλης στήριξης με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών/τών μας, αλλά και τα δικαιώματα των οικογενειών τους και των συναδελφισσών/ων μας δεν τα παζαρεύουμε για κανέναν και για τίποτα. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους συλλόγους εργαζομένων του Δημοσίου να συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση του συλλόγου των Δασκάλων Νηπιαγωγών».

Παράσταση από τον Σύλλογο Γυναικών
O Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ με ανακοίνωσή του, καλεί όλες τις γυναίκες, μητέρες και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:30 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας που διοργανώνει ο Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας με αιχμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, την μεταφορά μαθητών σε άλλα σχολεία αλλά και την υποστελέχωση της απαραίτητης παράλληλης στήριξης που προωθεί μαζικά για άλλη μια φορά το υπουργείο.

Δεν ανεχόμαστε:
• να τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας
• να διώκονται και να στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων
• να μπαίνουν όλα στη λογική του κόστους-οφέλους και οι ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας να μην γίνονται έρμαια αυτής της πολιτικής.

Απαιτούμε να μην πραγματοποιηθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων που στοιβάζουν τα παιδιά μας σε αίθουσες 25-27 μαθητές, υποβαθμίζοντας το παιδαγωγικό έργο, σε σχολεία ασυντήρητα, χωρίς ελέγχους για την αντισεισμική θωράκιση, χωρίς μέτρα προφύλαξης από καύσωνες και βαρυχειμωνιές.

Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη, όπως και να λειτουργήσουν τα τμήματα ένταξης που είναι αναγκαία με την πλήρη στελέχωση με τα απαραίτητο υποστηρικτικό μόνιμο επιστημονικό δυναμικό (ψυχολόγοι, νοσηλευτές κλπ.)

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας!
Σας καλούμε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, να δώσουμε δυναμικό παρόν στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας, και με ενότητα και αλληλεγγύη να βγούμε νικητές και νικήτριες !!!!!»