Κοή πίτας στην Περιφέρεια

Η κοπή πίτας της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και του προσωπικού της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/1/20 στο Μέγαρο της Περιφέρειας στα Ιωάννινα, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Γιατρός στο ιατρείο Ελάτης

Γιατρός θα προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο ” Άγονο ” Περιφερειακό ιατρείο Ελάτης. Στο συγκεκριμένο ιατρείο το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ” Άγονο ” τοποθετήθηκε ο γιατρός Κωνσταντίνος Γρίβας από την Μεγαλόχαρη ο οποίος με ιδιαίτερη διάθεση και με αίσθημα ευθύνης πέραν των εκ του νόμου υποχρεώσεων του παρέχει τις υπηρεσίες του και εκτός ωραρίου στους κατοίκους των ορεινών χωριών μας, σημειώνει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος.

Και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής έκοψε την πίτα του
Το απόγευμα της Τετάρτης ο Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής έκοψε την πίτα του. Ο Ιερέας Λάμπρος Φλιτούρης ευλόγησε την πίτα και στη συνέχεια….μοιράστηκε στους παρευρισκομένους.

Το φλουρί κέρδισε η Παναγιώτα Ζώη που αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοφάνης Κίτσος, ο οποίος ευχήθηκε επιτυχίες στον Σύλλογο και ευχαρίστησε τα μέλη του για την πολυετή προσφορά τους, Σύμβουλοι της Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρήστος Αλεξίου, το μέλος του ΔΣ των “Φίλων του Άμμου” Χρήστος Θεοχάρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεντρικού Κώστας Γιώτης.
Ο Σύλλογος σε όλους πρόσφερε καφέ ή αναψυκτικό και ταυτόχρονα αρκετοί τακτοποίησαν την ετήσια συνδρομή τους.

Αρτινή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


Η Μαρία Ανδρικοπούλου με καταγωγή από το Πέτα Άρτας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Στρασβουργο στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Μαρία Ανδρικοπούλου κέρδισε τον διαγωνισμό του προγράμματος EUROSCOLA της ευρωπαϊκής κοινότητας και ήταν πρώτη ανάμεσα στους 24 μαθητές β’ & Γ ‘ λυκείου Πελοποννήσου.Η μικρή Πετανίτισσα (από την πλευρά της μαμάς της), ψηφίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες να μιλήσει στο κοινοβούλιο εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Η σημερινή της ομιλία η οποία καλύφτηκε ζωντανά από το κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν συγκλονιστική και έκανε περήφανους όλους τους Αρτινούς!
“Μας έκανες περήφανους Μαράκι!”, έγραψε στη σελίδα της η Αδελφότητα Πέτα.

Από τις Εκδόσεις Παπαζήση
Παρουσίαση βιβλίου 
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του DALIBOR VESELY, σε επιστημονική επιμέλεια & ερμηνευτικό σημείωμα:
Βασίλη Γκανιάτσα, «Η αρχιτεκτονική στην εποχή της διχασμένης αναπαραγωγής το ερώτημα της δημιουργικότητας στη σκιά της παραγωγής»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ιωάννης Ζαχαριάδης, Επ. Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών ΕΜΠ
Αθανάσιος Σπανομαρίδης, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών
Βασίλης Γκανιάτσας, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων, ΕΜΠ.