Κορονοϊός: Ποιοι βουλευτές θέλουν να γίνουν εθελοντές γιατροί

Τη μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό, βουλευτές όλων των κομμάτων που είναι γιατροί στο επάγγελμα έχουν αποφασίσει να κάνουν το αυτονόητο αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας: Να αφήσουν τα κοστούμια και τα πολιτικά τους καθήκοντα και να φορέσουν την ιατρική ποδιά για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το ζήτημα άνοιξε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Λαμπρούλη, ο οποίος ζήτησε απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως γιατρός-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αμέσως, μετά την σχετική επιστολή του Γιάννη Λαμπρούλη έγινε γνωστό ότι και γιατροί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν δείξει πρόθεση για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες που νοσούν με κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κώστα Μπλούχο, Βασίλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό.
Με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, τον ενημερώνει ότι το σύνολο των βουλευτών-ιατρών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου.

Προσθέτει ότι «προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με το σύνολο των βουλευτών – γιατρών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι και η ίδια γιατρός με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.

Την πρόθεση τους να προσφέρουν ανακοίνωσαν επίσης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον νομό Αργολίδας, νεφρολόγος, Ανδρέας Πουλάς και η Μαρία Αθανασίου, συνταξιούχος γυναικολόγος, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

ΚΙΝΑΛ: όλοι οι ιατροί – βουλευτές στη διάθεση του ΕΣΥ
Με επιστολή του Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασιλείο Κικίλια, γίνεται γνωστό πως όλοι οι ιατροί – βουλευτές του ΚΙΝΑΛ τίθενται στη διάθεση του ΕΣΥ.
Στην επιστολή αναφέρεται: Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το Κίνημα Αλλαγής, από την εμφάνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVOD-19) στη χώρα μας, έχει στηρίξει έμπρακτα και ενεργά την εθνική προσπάθεια για την αποφυγή της διάδοσης του ιού και τη μείωση των κρουσμάτων και των ανθρώπινων απωλειών. …

Στο πλαίσιο αυτό και πάντοτε προς τον σκοπό της περαιτέρω ενίσχυσης των δημόσιων υποδομών υγείας, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα επιβεβαιώνει και επισήμως ότι οι βουλευτές μας που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας έχουν ήδη με δική τους πρωτοβουλία ανταποκριθεί στο γενικό προσκλητήριο για συστράτευση του ιατρικού προσωπικού της χώρας, θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των νοσοκομειακών μονάδων, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σε οριακό πλέον σημείο.
Προς ενημέρωσή σας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ είναι οι κ.κ. Μιχάλης Κατρίνης (οδοντίατρος), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ακτινολόγος), Μπαράν Μπουρχάν (ψυχίατρος), Ανδρέας Πουλάς (νεφρολόγος) και Γιώργος Φραγγίδης (μαιευτήρας γυναικολόγος).