"ΣΕΙΣΜΟΣ" στον αποκριάτικο χορό του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με συγκινητική προσέλευση και πολύ έντονο παλμό οι Ηπειρώτες της Πάτρας και οι φίλοι του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών διασκέδασαν στον ολοήμερο αποκριάτικο γλέντι τους, υπό τους ήχους της κομπανίας του Σπύρου Δερδέκη και της εμβληματικής φωνής του Γιάννη Παπακώστα. Η άψογη οργάνωση, το φιλικότατο περιβάλλον, καθώς και το γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα που περιλάμβανε -εκτός των άλλων- και πανελλήνιου μιμικούς χορούς, συνδυάστηκαν μοναδικά με τους αυθεντικούς Ηπειρώτικους και πανελλήνιους ρυθμούς σε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Ο κόσμος, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα γνωστού κοσμικού κέντρου της Πάτρας, κατά την αποχώρησή τους μόνο καλά λόγια είχε να πει για ένα γλέντι, πραγματική απόλαυση. Ο Πρόεδρος, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, και τα μέλη του ΔΣ του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, που πλέον βαίνει τον δεύτερο αιώνα κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμικής δημιουργίας (1919 – 2020), έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ικανοποιώντας και τον πλέον απαιτητικό θαμώνα. Το γλέντι, μάλιστα, κάλυψε το μεγάλο περιφερειακό κανάλι Epirus TV1. Τέλος, το χορό τίμησε με την ξαφνική αλλά πολύ ευχάριστη παρουσία του κλιμάκιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με τον Πρόεδρο της, κ. Μάκη Κιάμο-Xήτο, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής και ζεστής φιλοξενίας από τα στελέχη του ιστορικού Συλλόγου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας συγχαίρει
Με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας «συγχαίρει θερμά τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και ειδικά της Ομάδας Διώξης Ναρκωτικών Άρτας για τη μεγάλη τους επιτυχία στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών απέτρεψαν τη διάθεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε ουσιοεξαρτώμενα άτομα, συλλαμβάνοντας τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών.
Το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού των αστυνομικών προσδίδει υψηλό αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία μας, δίνοντας ένα «χτύπημα» στα κανάλια διακίνησης ναρκωτικών».

Forza Anagennisara!!!!
Οι Φίλαθλοι του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας προσκαλούν όλο το Φίλαθλο κοινό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής το Σάββατο 29/02/2020 15.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας σε έναν πολύ σημαντικό και κρίσιμο αγώνα για την ομάδα μας 5 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕ Μεσολογγίου στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής κατηγορίας. Όλοι στο γήπεδο κοντά στην Μαύρη θύελλα όλοι μαζί για την νίκη!!! Forza Anagennisara!!!!

Δήμος Ιωαννιτών: Επίτιμος δημότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Την απόφαση ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Παράλληλα θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου.
Από την ψηφοφορία απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας ενώ λευκό ψήφισε ο Βλάσης Παπαχρήστος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την ονομασία της πλατείας στην οποία βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου σε πλατεία «Πατριάρχου Βαρθολομαίου» και της οδού που οδηγεί στην πλατεία σε οδό «Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β».
Από την ψηφοφορία και για το θέμα αυτό απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η παράταξη του Λάζαρου Νάτση.

Ο Δήμος Ιωαννίνων θα βραβεύσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Μαθηματική Ολυμπιάδα
Τους τρεις μαθητές από τα Γιάννενα που κατέκτησαν πρωτιές στη Μαθηματική Ολυμπιάδα θα βραβεύσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχάρη τους τρεις μαθητές σημειώνοντας ότι οι διακρίσεις τους τιμούν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την πόλη.
Ο Δήμαρχος πρότεινε και έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο να βραβευθούν οι συγκεκριμένοι μαθητές όπως και άλλοι μελλοντικά που μπορεί να διακριθούν σε άλλους πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Οι τρεις μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας είναι ο Γιώργος Τζαχρήστας μαθητής της Γ’ Τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ο οποίος κέρδισε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο, ο Μιλτιάδης Κολοβός μαθητής της Γ’ τάξης στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο και ο Βασίλης Κρανιώτης μαθητή της Γ’ τάξης στο Λύκειο Ζωσιμαίας που πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Τους μαθητές και τις οικογένειές τους συνεχάρησαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κώστας Μπάρκας στο Mega: Η Νέα Δημοκρατία είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική Σαμαρά περί «Λαθρομετανάστευσης»
Τον επικαθορισμό της πολιτικής Μητσοτάκη από εκείνη του κ. Σαμαρά στο ζήτημα του προσφυγικού/ μεταναστευτικού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην έχει πολιτική και σχέδιο αντιμετώπισης, ανέδειξε σε συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό Mega, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. «Δείτε τώρα τις ανακοινώσεις των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέγονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, «κανένας πρόσφυγας και μετανάστης στην περιοχή μας.». Δείτε τις αντιδράσεις από Δημάρχους και Περιφερειάρχες, που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τις ανακοινώσεις τους για κανένα πρόσφυγα και μετανάστη στην περιοχή τους.», ανέφερε ο κ. Μπάρκας. Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τη διαφορά πολιτικής μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής κυβέρνησης και το σχέδιο αντιμετώπισης που υπήρχε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όσα παρατηρούνται σήμερα.

«Από το 2016 με αντιδράσεις, που υπήρξαν και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να θυμίσω ότι ακόμα κι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πρέβεζας έκανε απαράδεκτες δηλώσεις, λειτουργεί δομή φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα, η οποία είναι ανοικτή, ελεγχόμενη από την Ελληνική Αστυνομία και λειτουργεί άψογα. Και στο σημείο αυτό οφείλω να πω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ζηρού, στα όρια του οποίου υπάγεται η δομή και στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, οι οποίοι είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όμως η συνεννόηση με την τότε ηγεσία ήταν άψογη. Βρήκαμε χώρο και λειτούργησε η δομή.», σημείωσε ο κ. Μπάρκας.