Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κεντρικών σημείων της πόλης της Άρτας

Στο πλαίσιο του έργου «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων αστικού ιστού της πόλης της Άρτας» που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε, ύστερα και από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας ανακοινώνεται, η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και η στάθμευση τους, από την Τρίτη 4 Ιουλίου έως και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στις οδούς Ορλάνδου, Βασ. Κωνσταντίνου, Παρηγορητρίας, Αποκαύκου, Παλαιολογίνης.
Επιπλέον προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και στάθμευση θα ισχύει από την Τρίτη 4 Ιουλίου έως και την Κυριακή 9 Ιουλίου, και στις οδούς Γεωργίου Παπαγεωργίου, Νικηφόρου Αγγέλου, Δαμ. Στουδίτου, Μακρυγιάννη, Αμβρακίας και Μπιζανίου.
Επισημαίνεται πως στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, οι οδοί θα κλείνουν και θα ανοίγουν σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών και σε περίπτωση μεταβολής του καιρού θα υπάρξει αντίστοιχη παράταση των χρονικών διαστημάτων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους διερχόμενους πολίτες και εργαζόμενους σύμφωνα με τις υποδείξεις και της Τροχαίας Άρτας.
Τέλος, θα επιτρέπεται κανονικά η διέλευση στα επείγοντα περιστατικά (ασθενοφόρα, πυροσβεστική).
Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.

Ανακοίνωση σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ
Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας νέων στην ψηφιακή οικονομία 
Αναρτήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ ο οριστικός πίνακας των ωφελούμενων ανέργων, ανά Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), του «Προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών».
Η κατάρτιση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο11/2023 και ο πίνακας περιλαμβάνει εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στην ψηφιακή οικονομία και θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία διάρκειας 6 ωρών την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες.
Η ΔΥΠΑ θα τους καταβάλλει απευθείας 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (27 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες), με ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για επαγγελματικό κίνδυνο.
Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τις επιχειρήσεις, όπως και οι διαθέσιμες θέσεις ανά περιοχή, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 14.935.120 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Δήμος Αρταίων
Ένα ακόμη έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης Η
Εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομετρητών στη πόλη της Άρτας
Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προχώρα η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομετρητών καταναλωτών και ο έλεγχος διαρροών της πόλης της Άρτας, αφού το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την πρόταση που είχε υποβάλλει η ΔΕΥΑΑ. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το νέο έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης του νερού ύδρευσης, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΑ, που στηρίζεται στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συστήματος με βασικά στοιχεία τα εξής:
-προμήθεια 5.000 έξυπνων διασυνδέσεων υδρομετρητών με ενσωματωμένη τηλεμετρία,
-εγκατάσταση νέων υδρομετρητών,
– δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής τηλεπαρακολούθησης και τηλεειδοποίησης,
-απεικόνιση των υδρομετρητών σε χάρτη και τη δυναμική απεικόνιση της εικόνας τους με οπτική ένδειξη την κατάσταση τους κ.α .

 

Ορίζοντες Ηπείρου
Εκ νέου πειθαρχικό παράπτωμα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου
Σε ένα ακόμα πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου. Σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου καθυστέρησε περίπου 20 μήνες να δημοσιεύσει στη Διαύγεια αποφάσεις που αφορούν σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής υποέργου νομικής υποστήριξης.
Εκτός από την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, οι Ορίζοντες Ηπείρου υπέβαλαν και αίτηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου με την οποία τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Το περιεχόμενο της προσφυγής των Οριζόντων Ηπείρου, αφορά στην καθυστέρηση δημοσίευσης των αποφάσεων στη Διαύγεια για την πρόσληψη της δικηγόρου Γεωργίας Τατάγια. Όπως είναι γνωστό, η Περιφερειακή Αρχή έχει παραπεμφθεί για κατά συρροήν απευθείας αναθέσεις νομικών έργων στην ίδια.
Επίσης, οι Ορίζοντες Ηπείρου θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Διαφάνειας για τον έλεγχο της νομιμότητας των παραπάνω πράξεων.
Για το πειθαρχικό παράπτωμα ο κύριος Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε «Τι είναι δύο χρόνια καθυστέρησης μπροστά στην αιωνιότητα….»

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (3έως 7 Ιουλίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 03/07/2023 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 04/07/2023 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 05/07/2023 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 06/07/2023 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορ-ράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/2023 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/2023 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 08.00-15.00