Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Κύριοι της ΝΔ είστε εκδικητικοί. Αλλά όπως έλεγε ο Κομφούκιος, προτού ξεκινήσεις ένα
ταξίδι εκδίκησης σκάψε δυο τάφους. Σήμερα λοιπόν εσείς σκάψατε τον πολιτικό σας τάφο.
Βάλατε την ταφόπλακα στο μέλλον της δικής σας παράταξης» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας»

Στην ομιλία του, ο κ. Βελόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «σήμερα παρακολουθήσαμε έναν στημένο αγώνα μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, με συναυτουργό τον πρόεδρο της Βουλής. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής… Η εικόνα της βουλής δείχνει την
απαξία των βουλευτών για τους συναδέλφους τους. Σήμερα θριάμβευσε η αλαζονεία του
ισχυρού, του μεγάλου θεωρητικά. Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσονται
έσχατοι. Ο πρόεδρος της βουλής μας είπε ότι μας έχει στα όπα- όπα. Όπα κύριε πρόεδρε. Το να μιλήσουμε δεν σημαίνει ότι μας έχετε στα όπα όπα. Έχουμε αυτό το δικαίωμα και θα το ασκούμε. Ούτως η άλλως τα μεγάλα κανάλια που τα ταΐζετε με εκατομμύρια ευρώ μας έχουν φιμώσει. Έχουν φιμώσει όλα τα μικρά κόμματα. Σήμερα επιχειρήθηκε φίμωση και εδώ. Εμείς όμως θα κάνουμε αντάρτικο δημοκρατίας. (…)

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη η επιβολή του εμβολιασμού. Ο όρος ανάγκη περιγράφει ένα δυσάρεστο συναίσθημα έλλειψης. Εσείς κάνατε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Το υποχρεωτικό δεν είναι ανάγκη. Αναγκαίο και ανάγκη όμως είναι να έχει η Ελλάδα ΜΕΘ, να έχει γιατρούς, να έχει φάρμακα, να έχει πρωτοβάθμια περίθαλψη (…) Μία αγγλική παροιμία λέει «μπορείς να οδηγήσεις το άλογο στο νερό αλλά δεν μπορείς να το αναγκάσεις να πιει». Με τον εξαναγκασμό δεν θα πείσετε κανένα. Η δράση φέρνει αντίδραση. Εμείς όμως πάντα μιλάμε με επιχειρήματα. Και αναφέρω χαρακτηριστικά αυτό που είχε πεί ο κ. Κικίλιας, ο δικός σας υπουργός υγείας, στις 27/11/2020: Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό γιατί αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και αναρωτιέμαι τι άλλαξε από τότε που το είπε αυτό ο κ. Κικίλιας. Κύριοι κάνετε λάθος.

Πάρτε τώρα πίσω το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δεν θα οδηγήσει τον κόσμο στην πειθώ.(…) Τι κάνετε ακριβώς; εκδικείστε τους πατεράδες και τους παππούδες μας; Είναι παράνομοι δηλαδή όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί; Θα τους διώκετε επιβάλλοντας πρόστιμο 100 ευρώ / μήνα; Μην γελάτε κ. Πλεύρη γιατί πριν μερικά χρόνια λέγατε άλλα και για την υγεία και για την οικονομία και τις Πρέσπες και για πολλά θέματα. Σήμερα βεβαίως λέτε άλλα. Και αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς ό,τι λέμε το εννοούμε και θα το επιβάλουμε δια δημοκρατικών διαδικασιών.
Και αφού βάζετε πρόστιμο 100 ευρώ στους συνταξιούχους γιατί δεν προχωράτε σε
ελαφρύνσεις τουλάχιστον σε όσους δεν έχετε ακόμα αποδώσετε τις συντάξεις; Να μην
πληρώνουν ούτε εφορία, ουτε ρεύμα, ούτε τηλέφωνο, ούτε ένφια μέχρι να βγει η σύνταξη.
Επιπλέον να πληρώνει το κράτος 100 ευρώ / μηνα για κάθε σύνταξη που δεν εκδίδει. Έτσι
τιμάτε εσείς τα υπερήφανα γηρατειά;».