Κώστας Μπάρκας: «Επαγγελματική εξουθένωση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Πάργας»

Αναφορά στη βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μπάρκας Κωνσταντίνος, προς τον κ. Υπουργό Υγείας την Επιστολή που υπογράφεται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάργας, όπου καταγγέλλεται η πλήρης απαξίωση της κυβέρνησης στα αλλεπάλληλα αιτήματα τους καθώς και η επαγγελματική εξουθένωση στην οποία τους έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση του εν λόγο Κέντρου Υγείας.

Ειδικότερα, στην Επιστολή αναφέρεται η περσινή τους έκκληση για βοήθεια στην υπηρεσία τους στις 16-06-2023 σχετικά με την Υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Προσωπικού, στην οποία δεν έλαβαν καμία απάντηση, ούτε υπήρξε κάποια ενέργεια από την υπηρεσία. Επίσης καταγράφεται η παρούσα απελπιστική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάργας με τρία εν δυνάμει άτομα ως νοσηλευτικό προσωπικό που καλούνται να καλύψουν τους προσεχείς μήνες όχι μόνο τους 5.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά ως τουριστική περιοχή, περισσότερους από 30.000 επισκέπτες που αναμένονται Απρίλιο – Οκτώβριο .

Στην Αναφορά στην οποία επισυνάπτεται η Επιστολή του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πάργας, ο κ. Μπάρκας παρακαλεί για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την επιτακτική ανάγκη απάντησης για τις σχετικές ενέργειες καθώς και την ενημέρωσή του σχετικά, προτού η εγκληματική εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Πάργας οδηγήσει σε δυσάρεστα γεγονότα.