Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού

«Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη νομοθετήσει τα πενήντα ένσημα που απαιτείται, ώστε ένας εργαζόμενος να δικαιούται Ταμείο Ανεργίας. Να σας θυμίσω ότι ήταν μια εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας, όσον αφορά στη δυνατότητα των εργαζόμενων με μειωμένα ένσημα, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Να μην αναφέρω ακόμη την αποτυχία του Προγράμματος «Συν- Εργασία», που με τόσο στόμφο είχε ανακοινώσει ο κ. Βρούτσης. Είναι ένα αποτυχημένο Πρόγραμμα, το οποίο όλοι ουσιαστικά το έχουμε ξεχάσει. Άρα νομίζω ότι τα θέματα της εργασίας είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα τα βρούμε μπροστά μας, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διαχειριστεί την κρίση.

Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση και καθημερινά βλέπουμε στελέχη της κυβέρνησης να ρίχνουν νερό στον μύλο της αδιαφορίας. Τελευταίο παράδειγμα, οι δηλώσεις του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, λογική που οδηγεί σε διαγενεακές συγκρούσεις και κοινωνικό αποκλεισμό. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε η επικουρική ασφάλιση μέσα σε λίγα χρόνια είχαμε κατάρρευση του συστήματος.», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Κανάλι Ένα, Πειραιάς» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

3η Σεπτέμβρη – Πολιτική εκδήλωση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ομιλία της Φώφης Γεννηματά
Όπως είναι γνωστό, η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση της Πέμπτης 3/9, στις 19.30 στο Ζάππειο, η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, θα ξεδιπλώσει το σχέδιο αναγέννησής του.

Όμως η φετινή επέτειος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολύ δύσκολων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Με αυτονόητο αίσθημα κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης στην ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνουμε, και εφαρμόζοντας τον ισχύοντα αριθμητικό περιορισμό για τη διενέργεια συναθροίσεων, η πολιτική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποχρεωτικά περιορισμένη φυσική παρουσία που προβλέπεται, με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και των πρώην Προέδρων του Κινήματος.
Καλούμε τα ΜΜΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να παρακολουθήσουν τη φετινή μας επέτειο ζωντανά μέσω του Καναλιού της Βουλής και τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Θανάσης – Λεωνίδας Παλαιοπάνος στο Ντούισμπουργκ

Μετά τα Γιάννενα και την πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα, όπου τέτοια εποχή πέρυσι διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, τη σκυτάλη παίρνει φέτος η πόλη Ντούισμπουργκ της Γερμανίας στην οποία θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Αυτός θα είναι ο πρώτος για φέτος διεθνής αγώνας της Κωπηλασίας, στον οποίο θα δώσει φυσικά το «παρών» και η χώρα μας.
Σύμφωνα με ενημέρωση πό το Γραφείο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, την ελληνική εθνική αποστολή αποτελούν 21 επίλεκτοι αθλητές, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Πρόκειται για τους αδελφούς Θανάση και Λεωνίδα Παλαιοπάνο, οι οποίοι θα τρέξουν στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ Νέων Ανδρών παρέα με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Ζήση Μπουκουβάλα.

Βούλα Πατουλίδου: «Η Τούμπα αλλάζει όψη»
Μ’ αυτή τη φράση η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης χαιρέτισε την έγκριση από την Μητροπολιτική Επιτροπή, της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά ένα πλέγμα έργων ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης με κορωνίδα την κατασκευή του γηπέδου, διεθνών προδιαγραφών, του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, τονίζοντας πως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στέκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες όλων των συλλόγων της πόλης.
Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αστικές αναπλάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- στην ευρύτερη περιοχή της Αλάνας της Τούμπας, ενώ η δημιουργία του γηπέδου του ΠΑΟΚ θα δώσει ώθηση για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής της Τούμπας.
Η κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως πρόκειται για μεγάλη επένδυση η οποία θα πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό όλων των εγκαταστάσεων κοινωφελούς χρήσης, πέριξ της αλάνας της Τούμπας.

Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά

Σύσκεψη για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Γεωργίου Κωτσίνα, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κας Μαρίνας Μπέση, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βασίλειου Γκόλια, του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Γεωργίου Τσώνη και του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνου Κιτσάτη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η ενίσχυση της καθαριότητας μέσα από την πρόσληψη 32 καθαριστριών, ο προγραμματισμός απολυμάνσεων των χώρων των σχολείων, καθώς και η συνεχής ενημέρωση και επαγρύπνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του covid19.