Κώστας Μπάρκας: Συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς της Πρέβεζας

Με εργαζόμενους στον κλάδο των καταλυμάτων, του επισιτισμού και της παροχής λοιπών τουριστικών υπηρεσιών συναντήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, ελάχιστες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού θα ανοίξουν φέτος, με τις συνέπειες στις θέσεις εργασίας και στο εισόδημα των εργαζόμενων να είναι δραματικές.

Ο κ. Μπάρκας είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πρέβεζας, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της αγοράς εργασίας στον Νομό και τα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Ακολούθως ο κ. Μπάρκας επισκέφθηκε την έδρα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καθώς και με την αντίστοιχη του Σωματείου Σερβιτόρων- Ξενοδοχειακών Υπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων, οι οποίες, αφού περιέγραψαν τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης υποβολής των Υπεύθυνων Δηλώσεων στο «ΕΡΓΑΝΗ», για τη λήψη Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, επέδωσαν Υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Τέλος, ο κ. Μπάρκας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, με τον οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Νομός στην μετά covid- 19 εποχή, που σε πρώτη φάση είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων.